Business & Finance Τετάρτη 17/08/2022, 20:08
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 3,42 έως 3,84 ευρώ η εύλογη αξία των μετοχών Byte

Σύμφωνα με την Optima Bank που διενεργεί ως σύμβουλος του δ.σ. της Byte.

Από 3,42 έως 3,84 ευρώ η εύλογη αξία των μετοχών Byte

Μεταξύ 3,42 ευρώ – 3,84 ευρώ ανά μετοχή κυμαίνεται το εύρος τιμών της Byte σε σχέση με τη δημόσια πρόταση από την Ideal Holdings, σύμφωνα με την Optima Bank που διενεργεί ως σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της Byte. Σύμφωνα με το συμπέρασμα της έκθεσής της, το προσφερόμενο αντάλλαγμα ύψους 3,79 ευρώ από την Ideal είναι δίκαιο και εύλογο και εμπίπτει εντός του εύρους τιμών της ανάλυσης της Optima Bank.

Για τη διενέργεια της αποτίμησης της Έκθεσης του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου χρησιμοποιήθηκαν διεθνώς αναγνωρισμένες μέθοδοι, και συγκεκριμένα οι εξής:

  • Προεξόφληση μελλοντικών Ταμειακών Ροών (Discounted Cash Flow Method) από την οποία προκύπτει, στο βασικό σενάριο, αποτίμηση της Εταιρείας που ανέρχεται σε 3,42 ευρώ ανά μετοχή,
  • Συγκριτική ανάλυση μέσω χρήσης πρόσφατων Συναλλαγών Συγκρίσιμων Εταιριών (Precedent Transactions Method) από την οποία προκύπτει αποτίμηση της Εταιρείας που ανέρχεται σε 3,84 ευρώ ανά μετοχή.
  • Συγκριτική ανάλυση εισηγμένων εταιριών μέσω χρήσης Δεικτών Κεφαλαιαγοράς (Τrading Multiples of Comparable Companies method), από την οποία προκύπτει αποτίμηση της Εταιρείας που ανέρχεται σε 3,67 ευρώ ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ideal Holdings υπέβαλε τον Ιούλιο δημόσια πρόταση για τo 100% της Byte.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News