Business & Finance Δευτέρα 11/07/2022, 16:36
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Διανέμει μέρισμα ύψους 0,35 ευρώ – Πότε το καταβάλλει 

Epsilon Net: Διανέμει μέρισμα ύψους 0,35 ευρώ – Πότε το καταβάλλει 

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,35 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η Epsilon Net, έπειτα από απόφαση που πάρθηκε από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 30 Ιουνίου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η αποκοπή του μερίσματος από τις μετοχές ορίσθηκε στις 19 Ιουλίου, ενώ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής οι μετοχές θα διαπραγματεύονται δίχως το δικαίωμα μερίσματος.

Παράλληλα, η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Η Εταιρεία EPSILON NET, σύμφωνα με την παρ.4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 30ης Ιουνίου 2022, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος υπέρ των μετόχων της Εταιρείας για την οικονομική χρήση 2021, ποσού € ενός εκατομμυρίου, οκτακοσίων ενενήντα επτά χιλιάδων ευρώ (1.897.000,00 €), ήτοι μικτού ποσού €0,035 ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (€0,00175 ανά μετοχή), με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις. Συνεπεία αυτού, το καθαρό προς είσπραξη ποσό από τους μετόχους θα ανέλθει στο ύψος των €0,03325 ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Τρίτη 19 Ιουλίου 2022.

Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 (record date).

Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.

Η καταβολή του θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς και κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος Άυλων Τίτλων, ως εξής:

Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.

Σε ότι αφορά τις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς.

Η είσπραξη του μερίσματος, είναι δυνατή για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ενώ μετά την παρέλευση της πενταετίας τα σχετικά ποσά παραγράφονται και περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ. κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων & Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας ([email protected])».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News