ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Optima Bank: Πράσινο φως στο ομολογιακό των 60 εκατ. ευρώ 

Optima Bank: Πράσινο φως στο ομολογιακό των 60 εκατ. ευρώ 

Κέρδη μετά από φόρους 16,75 εκατ. ευρώ πέτυχε το 2021 η Optima bank, επίδοση που σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Γεώργιο Τανισκίδη επιτεύχθηκε από τον 2ο χρόνο λειτουργίας της Τράπεζας και αποδίδεται «στο προσεκτικά μελετημένο σχέδιο και την οργάνωση της Τράπεζας». 

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 60 εκατ. ευρώ για την ενδυνάμωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, απόφαση που σύμφωνα με την διοίκηση «υλοποιεί τη στρατηγική που έχει χαράξει η τράπεζα, συνυπολογίζοντας το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον και τις συνθήκες της αγοράς». Στόχος της απόφασης είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της Τράπεζας, που θα της επιτρέψει να στηρίξει μέσω χρηματοδοτήσεων επιχειρήσεις και βιώσιμα επενδυτικά πλάνα, προς όφελος της οικονομίας και της χώρας στο σύνολό της. 

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Optima bank Δημήτρης Κυπαρίσσης, η ανοδική πορεία της Optima bank συνεχίζεται σταθερά και στο 2022. Το δίκτυο καταστημάτων απαρτίζεται πλέον από 26 καταστήματα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθος, Ηράκλειο Κρήτης και Λάρισα εντός του έτους), ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι καταθέσεις ξεπερνούν τα 1,76 δισ. ευρώ, τα δάνεια και οι εγγυητικές αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ, ενώ το ενεργητικό της τράπεζας έχει υπερβεί πλέον τα 2,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Τράπεζας το θετικό αποτέλεσμα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης ενισχύθηκε σημαντικά και από τη συμμετοχή της τράπεζας στο σχήμα αναδοχής όλων των δημόσιων προσφορών που έλαβαν χώρα εντός του 2021 στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επιπλέον η Optima bank είχε μια δυναμική παρουσία στην αγορά εταιρικών ομολόγων και παραγώγων όπου απέσπασε και σχετικό βραβείο από το Χρηματιστήριο Αθηνών για τη συνεισφορά της στην εν λόγω αγορά. 

Επιπλέον οι εκταμιεύσεις δανείων αυξήθηκαν σε σχέση με το 2020 κατά 109,9% ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η τράπεζα συμμετέχει ενεργά σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων, όπως της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB, προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το ενεργητικό της τράπεζας εμφανίζεται αυξημένο κατά 65,8% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος στα 1,63 δισ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα για το 2021 άγγιξαν τα 52,57 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 235,6%.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Τράπεζας στην άνοδο των εσόδων, όπως και της γενικότερης ανάπτυξης της Optima bank, σημαντική συνεισφορά είχε η επιλογή της τράπεζας να επενδύσει σε τεχνολογίες αιχμής, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News