ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Η κοινοπραξία Dimand/Premia Properties προτιμητέος επενδυτής για τη συναλλαγή Skyline

Η συναλλαγή Skyline αφορά περίμετρο ακινήτων αξίας περί τα 500 εκατ. ευρώ

Alpha Bank: Η κοινοπραξία Dimand/Premia Properties προτιμητέος επενδυτής για τη συναλλαγή Skyline

Την κοινοπραξία Dimand/Premia Properties ανακήρυξε η Alpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγει για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων «(Συναλλαγή Skyline»)

Η συναλλαγή Skyline αφορά περίμετρο ακινήτων αξίας περί τα 500 εκατ. ευρώ. Στην περίμετρο περιλαμβάνονται ακίνητα στα οποία το νέο σχήμα σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την επανατοποθέτηση τους στην αγορά (re-development), ακίνητα εισοδήματος (yielding) καθώς και ακίνητα που προορίζονται για πωλήσεις στην αγορά (trade).

Μέσω της συναλλαγής, ο όμιλος της Alpha Bank επιδιώκει την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει, σε μία περίοδο που η αγορά ακινήτων διατηρεί την ισχυρή της δυναμική, και, κεφαλαιοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ ενός στρατηγικού επενδυτή όπως η κοινοπραξία Dimand/Premia Properties και της Alpha Bank, να δημιουργήσει μια ηγέτιδα επενδυτική εταιρία στον χώρο της ακίνητης περιουσίας.

Η θυγατρική εταιρία του Ομίλου, Alpha Αστικά Ακίνητα, η οποία – σε συνέχεια του μετασχηματισμού της και της απορρόφησης της επίσης θυγατρικής Alpha Real Estate Management and Investments θα έχει κεντρικό ρόλο στην αξιοποίηση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του νέου σχήματος.

Με τον συγκεκριμένο μετασχηματισμό η Τράπεζα επιδιώκει την αξιοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας, την επίτευξη υπεραξίας από τις λειτουργικές συνέργειες των 2 θυγατρικών και, τελικά, τη δημιουργία μιας ισχυρής εταιρείας, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση, PM/FM κλπ),

Ο μετασχηματισμός της ΑΑΑ σε αμιγώς εταιρεία παροχής υπηρεσιών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Πώς επηρεάζει τις ελληνικές τράπεζες ο πληθωρισμός – Buy για Εθνική και Alpha

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε συνθετική τιτλοποίηση εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 0,65 δισ. ευρώ

Alpha Bank και Eurobank αναλαμβάνουν τη διενέργεια συναλλαγών σταθεροποίησης της Dimand

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News