Business & Finance Παρασκευή 6/05/2022, 10:55
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Κοντά σε συμφωνία Μπάκος-Καϋμενάκης με τον όμιλο Βαρδινογιάννη

Ελλάκτωρ: Κοντά σε συμφωνία Μπάκος-Καϋμενάκης με τον όμιλο Βαρδινογιάννη

(upd) Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης με τον όμιλο Βαρδινογιάννη  για την πώληση του περίπου 30% που κατέχει το εφοπλιστικό δίδυμο στον όμιλο Ελλάκτωρ. Το πρωί, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών των Ελλάκτωρ και Motor Oil. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές οριστικοποιούν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη συναλλαγή και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι επίσημες ανακοινώσεις να πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες ή ακόμη και σήμερα. Πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις εκτιμούν πως το τίμημα θα διαμορφωθεί κοντά στα 1,75 ευρώ ανά μετοχή με το σύνολο να υπολογίζεται στα περίπου 180 εκατ. ευρώ.

Σημειώνουν ακόμη πως αν ολοκληρωθεί η συναλλαγή μπαίνει τέλος στη πολύμηνη διαμάχη μεταξύ των εφοπλιστών και του βασικού μετόχου Reggeborgh Ιnvest που έχει τη διοίκηση της Ελλάκτωρ. Παράλληλα ο όμιλος Motor Oil αποκτά συμμετοχή σε μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές της χώρας αλλά σε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ, το οποίο περιλαμβάνει τα αιολικά της πρώην ΕΛΤΕΧ Άνεμος που απορροφήθηκε από τη μητρική Ελλάκτωρ το 2018.

Η ανακοίνωση του ΧΑ 

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλονται προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. & ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.), σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής. Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο Δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω εταιριών. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τι γίνεται στην Ελλάκτωρ, το success story του Skroutz και ο μονίμως απαισιόδοξος «Mr. Jumbo»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News