Business & Finance Κυριακή 1/05/2022, 16:51
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Bored Ape NFT συγκεντρώνει 285 εκατ. δολ. σε κρυπτονομίσματα με πώληση εικονικής γης

Η Bored Ape NFT συγκεντρώνει 285 εκατ. δολ. σε κρυπτονομίσματα με πώληση εικονικής γης

Η εταιρεία πίσω από τη σειρά NFTs «Bored Ape» έχει συγκεντρώσει κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 285 εκατομμυρίων δολαρίων πουλώντας μάρκες που αντιπροσωπεύουν γη σε ένα παιχνίδι εικονικού κόσμου το οποίο λέει ότι κατασκευάζει.

Πέρυσι, η νεοσύστατη εταιρεία Yuga Labs στις ΗΠΑ δημιούργησε, το βασισμένο σε blockchain, Bored Ape Yacht Club NFTs, ένα σύνολο 10.000 πιθήκων κινουμένων σχεδίων που δημιουργούνται από υπολογιστή.

Καθώς τα μη ανταλλάξιμα στοιχεία κρυπτογράφησης που αντιπροσωπεύουν ψηφιακά αρχεία, όπως εικόνες, βίντεο ή αντικείμενα σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι – «εξερράγησαν» σε δημοτικότητα, οι τιμές του Bored Ape αυξήθηκαν και έφτασαν τις εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το καθένα. 

Έγιναν, έτσι, μια από τις πιο διακεκριμένες μάρκες NFT, με τους Apes να πωλούνται σε κορυφαίους οίκους δημοπρασιών και να ανήκουν σε διασημότητες, όπως η Paris Hilton και η Madonna. 

Τώρα, η Yuga Labs -η οποία συγκέντρωσε 450 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τον Andreessen Horowitz- έχει βάλει στόχο το λεγόμενο «metaverse». 

Σε μια διαδικτυακή πώληση στις 30 Απριλίου, η Yuga Labs πούλησε NFT με το όνομα «Otherdeeds», τα οποία είπε ότι θα μπορούσαν να ανταλλάσσονται ως οικόπεδα εικονικής γης σε ένα μελλοντικό διαδικτυακό περιβάλλον με θέμα το Bored Ape που ονομάζεται «Otherside».

Το «Otherdeeds» μπορεί να αγοραστεί μόνο με τη χρήση του σχετικού κρυπτονομίσματος του έργου, που ονομάζεται ApeCoin, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο.

Υπήρχαν 55.000 «Otherdeeds» προς πώληση, με τιμή 305 ApeCoin το καθένα και η εταιρεία έγραψε στο Twitter ότι είχαν εξαντληθεί.

Αυτό σημαίνει ότι η πώληση έφτασε τα 16.775.000 ApeCoin, δηλαδή περίπου 285 εκατ. δολ. από την Κυριακή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters με βάση την τιμή του ApeCoin στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase στις 12:10 GMT.

Δεν ήταν σαφές πώς θα διανεμηθούν τα κεφάλαια, αν και η εταιρεία είπε ότι το ApeCoin θα ήταν «κλειδωμένο» για ένα χρόνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το reuters

Διαβάστε επίσης:

Ηχηρό «όχι» στα κρυπτονομίσματα: Τι είπε το ισχυρότερο δίδυμο επενδυτών στον κόσμο

Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας: Ανοιχτή προσέγγιση απέναντι στα κρυπτονομίσματα

Μήπως τελικά τo Βitcoin δεν είναι ψηφιακός χρυσός;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News