ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Οι όροι

Attica Bank: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Οι όροι

Στην μείωση του προσωπικού κατά 150 άτομα στοχεύει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ανακοίνωσε η διοίκηση της Attica Bank και το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχει το σύνολο του προσωπικού Δικτύου Καταστημάτων και Διευθύνσεων Διοίκησης που έχουν συμπληρώσει 5 έτη υπηρεσίας στην Τράπεζα κατά την 31η Δεκεμβρίου 2021, με την Τράπεζα να διατηρεί το δικαίωμα της τελικής έγκρισης, λαμβανομένου υπόψη λειτουργικές της ανάγκες κ.λπ.

Για τα Καταστήματα άνω των 4 ατόμων (Ηράκλειο, Χανιά, Καλαμάτα, Πάτρα, Αγρίνιο, Βέροια, Σέρρες, Κομοτηνή, Καβάλα, Θέρμη, Λάρισα, Λαμία, Κεντρικό, Πανεπιστημίου, Ν. Ερυθραία, Πειραιά) δεν έχει ισχύ ο προαναφερθείς όρος και δύνανται να συμμετάσχουν όλοι.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής  για την περιστολή εσόδων που έχει αποφασίσει η νέα διοίκηση της Attica Bank. «Θα γυρίσουμε το παιχνίδι με αύξηση εσόδων και παράλληλα με σημαντικό «ψαλίδι» στα έξοδα. Δεν θα στραγγαλίσουμε την ανάπτυξη, θα τη χρηματοδοτήσουμε  υγιώς, λένε στην Attica Bank. H νέα μετοχική και διοικητική ομάδα έχει βάλει μπροστά το σχέδιο περιστολής κόστους από την πρώτη μέρα, με το πρόγραμμα εθελουσίας που ανακοινώθηκε να είναι ένα μικρό δείγμα. «Έρχονται πολλά για να πετύχουμε το turnaround. Αλλαγή κουλτούρας, σύγχρονη τραπεζική ευελιξία και πάνω από όλα διαφάνεια», είναι η  συνταγή που θα εφαρμόσει η νέα διοίκηση για να εξυγιανθεί η Τράπεζα.

Όπως προβλέπουν οι όροι του προγράμματος:

Το ποσό αποζημίωσης προκύπτει από την οριζόμενη του ν.3198/1955 και των μικτών μισθών ενός έτους πλέον 30% (ήτοι 1,3 αποδοχές έτους).

Επιπλέον του ανωτέρω υπολογισμού:

  • 5% (επί του ανωτέρω ποσού) για τους εργαζόμενους στην καταργούμενη μονάδα Καταστήματος Λέοντος Σοφού (Θεσσαλονίκη), στο σύνολο των Διευθύνσεων Διοίκησης και τα υπεράριθμα Καταστήματα (άνω των 4 ατόμων) και
  • 5% (επί του ανωτέρω ποσού) για έναν εκ των δύο συζύγων και
  • 3% (επί του ανωτέρω ποσού) για ηλικίες έως 40 ετών, 4% 41-50, 5% 51-55, 4% 56-60 και 3% 61 και άνω και
  • 2 μηνιαίοι μικτοί μισθοί για 5-10 έτη υπηρεσίας, 3 για 11-24 έτη, 4 για 25 και άνω έτη και
  • 5.000 € σε περίπτωση που το αίτημα συμμετοχής υποβληθεί έως και 23.3.2022 (θεωρητικά ως πρώτη περίοδο ισχύος) και
  • 15.000 € για όσους έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος ηλικίας προκειμένου να εξαγοράσουν πλασματικά έτη ή να προβούν σε αυτασφάλιση και
  • 5.000 € για κάθε παιδί που επιδοτείται στη μισθοδοσία και με ανώτερο τα 2 παιδιά, ήτοι 10.000 €.
  • Το πλαφόν είναι στις 190.000 ευρώ υπό προϋποθέσεις, όμως, μπορεί να φτάσει τις 210.000 ευρώ. Πρόσθετες παροχές δίνονται:

1. Η παραμονή των αποχωρησάντων εργαζομένων στο εκάστοτε ισχύον Ομαδικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας για 5 έως 10 έτη αναλόγως της ηλικίας και

2. Η διατήρηση των όρων των στεγαστικών δανείων προσωπικού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας Επιχείρησης και κλάδου.

Τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές παρακρατούνται.

Ημερομηνία αποχώρησης ορίζεται η Παρασκευή, 29η Απριλίου 2022. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News