Business & Finance Πέμπτη 3/03/2022, 11:51
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca Cola: Έκλεισε το εργοστάσιο στην Ουκρανία – Προανήγγειλε αυξήσεις τιμών

Coca Cola: Έκλεισε το εργοστάσιο στην Ουκρανία – Προανήγγειλε αυξήσεις τιμών

Το κλείσιμο του εργοστασίου της στην Ουκρανία και την απομάκρυνση των εργαζομένων, ανακοίνωσε η Coca Cola, μια κίνηση που έχει γίνει από τις 24 Φεβρουαρίου όπως αναφέρει η εταιρεία. 

Στην ίδια ανακοίνωση, προειδοποίησε για αύξηση των τιμών στα προϊόντα της εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των πρώτων υλών αλλά και την υποτίμηση του νομίσματος.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι αναφορικά με την καθοδήγησή της για την πορεία της το 2022 δεν είναι σε θέση να κάνει εκτιμήσεις, από τη στιγμή που ακόμη δεν είναι δυνατό να εκτιμηθούν οι συνέπειες από την κρίση στην Ανατολική Ευρώπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Παραμένουμε σε συνεχή επαφή με τους ανθρώπους μας στην Ουκρανία και τη Ρωσία και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε. Σταματήσαμε προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό μας στο Κίεβο στις 24 Φεβρουαρίου και απομακρύναμε τους εργαζόμενούς μας. 

Με την δημοσίευση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για το σύνολο του 2021 στις 22 Φεβρουαρίου, η Coca-Cola HBC προέβη στην καθοδήγηση για το έτος σε ένα ευρύ φάσμα λαμβάνοντας υπόψη τους γεωπολιτικούς κινδύνους, καθώς και τις αντιξοότητες από τα εμπορεύματα και τα νομίσματα. Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση στην Ουκρανία και τη Ρωσία κλιμακώθηκε σαφώς περισσότερο και ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος που θα έχει η εξελισσόμενη γεωπολιτική κρίση και οι αντιδράσεις των κυβερνήσεων, στις δραστηριότητές μας ή στα αποτελέσματα ολόκληρου του 2022.

Δεδομένου ότι το περί του 20% του όγκου πωλήσεων και των EBIT του 2021 προέρχονται από τις δύο περιοχές, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για τη διάρκεια και τον οικονομικό αντίκτυπο, δεν πιστεύουμε πλέον ότι είναι συνετό να προβούμε σε καθοδήγηση για το οικονομικό έτος.
Θα συνεχίσουμε να δρούμε αποτελεσματικά στις περιοχές στις οποίες έχουμε τον έλεγχο και θα επικεντρωθούμε στους παράγοντες που μπορούν να μετριάσουν τις αρνητικές συνέπειες. 

Είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε τις διοικητικές μας πράξεις ως προς την αύξηση των εσόδων, μεταξύ των οποίων και η τιμολόγηση, για να μετριαστεί η υποτίμηση του νομίσματος και το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών. Επίσης, δηλώνουμε έτοιμοι να ανακατανείμουμε τις δαπάνες για το μάρκετινγκ και τις κεφαλαιακές επενδύσεις σε άλλες αγορές. Η διαχείριση των λειτουργικών εξόδων είναι ενσωματωμένη στην επιχείρησή μας και θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό στοιχείο των σχεδίων μας για το έτος

Θα ενημερώσουμε αναλόγως όταν έχουμε καλύτερη εικόνα για τον αντίκτυπο των γεγονότων στην Ουκρανία και τη Ρωσία στην επιχείρησή μας».

moneyreview.gr  

Διαβάστε επίσης:

Coca – Cola HBC: Σε χαμηλό 15 μηνών η μετοχή – Βαριές απώλειες στη σκιά του πολέμου

Coca – Cola HBC: Σε χαμηλό 10 μηνών η μετοχή – Φόβοι για πλήγμα στην αγορά της Ρωσίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News