Business & Finance Παρασκευή 25/02/2022, 16:05
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανατροπή με τη Rocket – Παραμένει στην Ελλάδα, συνεχίζει το delivery

Μετά από διακοπή 72 ωρών

Ανατροπή με τη Rocket – Παραμένει στην Ελλάδα, συνεχίζει το delivery

Τη συνέχιση της λειτουργίας της στην Αθήνα, μετά από διακοπή 72 ωρών, ανακοίνωσε η εταιρεία delivery Rocket, διαψεύδοντας τις πληροφορίες περί οριστικής αποχώρησης από την ελληνική αγορά. 

«Η εταιρεία Rocket Delivery συνεχίζει τη λειτουργία της στην Αθήνα μετά από διακοπή 72 ωρών για τεχνικούς λόγους και εξετάζει τη θέση της στην ελληνική αγορά με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την ικανοποίηση των καταναλωτών και το σεβασμό προς τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Η ουκρανικών συμφερόντων εταιρεία, η οποία μετράει ορισμένα χρόνια ζωής, αναγκάστηκε να διακόψει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδας, εξαιτίας των εξελίξεων στην Ουκρανία. Αυτό πυροδότησε ένα μπαράζ φημολογιών περί αποχώρησης από την αγορά. 

«Η Rocket Group λειτουργεί σε αυτή τη φάση σε εύθραυστο επιχειρηματικό περιβάλλον λόγω και των πρόσφατων εξελίξεων στην Ουκρανία. Η διοικητική ομάδα της Rocket Delivery στην Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή συνέχιση της δραστηριότητάς της και θα ενημερώσει τους συνεργάτες της και το κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη» τονίζεται στην επίσημη ενημέρωση της εταιρείας. 

H Rocket ιδρύθηκε το 2018 από τους Αλεξέι Γιούκιμτσουκ και Στάνισλαβ Νμίτρικ, είχε έδρα το Άμστερνταμ και δραστηριότητα στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και την Ολλανδία. 

Το 80% εξαγοράστηκε στη συνέχεια από τον Ιγκόρ Ρόχλιν, ο οποίος όμως προχώρησε πρόσφατα σε μείωση της χρηματοδότησης της εταιρείας. Ουκρανικά μέσα συνδέουν τις εξελίξεις στη Rocket και με το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο ο πατέρας του Ιγκόρ Ρόχλιν, Τιμούρ, ο οποίος ήταν και πρώην μέτοχος της Rocket, συνελήφθη για απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.  

«Η εταιρεία Rocket Delivery λειτουργεί εξ αρχής ως ανεξάρτητη νομική οντότητα στην Ελλάδα, με διαφορετική μετοχική σύνθεση από αυτή του Ουκρανικού Ομίλου και βασίζεται στο διεθνή Όμιλο μόνο για την τεχνική υποστήριξη της εφαρμογής» διαβεβαιώνει η διοίκηση της εταιρείας. 

Η Rocket Delivery Μονοπρόσωπη ΙΚΕ συστάθηκε στις 25 Μαΐου του 2021, με έδρα την Αγία Παρασκευή. Το εγχείρημα «τρέχει» ο Νίκος Χατζηδάκης, γνωστός από τη θητεία του στην εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών Lime. Απασχολεί περίπου 100 άτομα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Rocket, ο πατέρας του βασικού μετόχου και οι απάτες με τις επενδυτικές πλατφόρμες

Εταιρείες delivery: Μετά την έκρηξη και τα deals, η νέα ευκαιρία του 1 τρισ.

Έρευνα: Τι ψωνίζουν online περισσότερο οι Έλληνες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News