ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θεοδωρόπουλος – Ταμβακάκης αγοράζουν τους «Ελληνικούς Χυμούς» 

Θεοδωρόπουλος – Ταμβακάκης αγοράζουν τους «Ελληνικούς Χυμούς» 

Στην κατηγορία των χυμών εισέρχεται ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, καθώς ο γνωστός επιχειρηματίας από κοινού με το fund EOS Capital Partners επικεφαλής του οποίου είναι ο πρώην τραπεζίτης κ. Απόστολος Ταμβακάκης, πρόκειται να αποκτήσουν πλειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία «Ελληνικοί Χυμοί ΑΕ».

Οι μέτοχοι της «Ελληνικοί Χυμοί ΑΕ» ήρθαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους κ.κ. Θεοδωρόπουλο και Ταμβακάκη, ενώ η συμφωνία θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα. 

H «Ελληνικοί Χυμοί» ιδρύθηκε στη Λάρισα το 2003 και διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας σε ιδιόκτητο χώρο 20 στρεμμάτων.

Πρόκειται για εγκαταστάσεις 13.500 τ.μ. ενώ το εργοστάσιο καλύπτει επιφάνεια 5.600 τ.μ. Η εταιρεία είναι γνωστή στην αγορά με τους χυμούς Viva και Belo, ενώ έχει πολύ έντονη δραστηριότητα στην κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Ο κύκλος εργασιών της «Ελληνικοί Χυμοί» διαμορφώθηκε σε 22,62 εκατ. ευρώ το 2020 και τα καθαρά προ φόρων κέρδη της σε 4,22 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για εταιρεία με μηδενικό δανεισμό. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η μάχη του ψωμιού: Οι αρτοβιομηχανίες, οι φούρνοι και οι επενδύσεις

10 χρόνια bake off: O «πόλεμος» αρτοποιών και σούπερ μάρκετ

Τα χρυσά deals στον κλάδο των τροφίμων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News