Business & Finance Παρασκευή 10/12/2021, 08:18
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Briq Properties: Επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ και στόχευση στον κλάδο των logistics

H εταιρεία δίνει έμφαση στην ανακαίνιση των γραφειακών χώρων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της

Briq Properties: Επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ και στόχευση στον κλάδο των logistics

Επενδύσεις, ύψους 15 εκατ. ευρώ, δρομολογεί το 2022 η Briq Properties ΑΕΕΑΠ με στόχο η αξία του χαρτοφυλακίου της να φτάσει μεσοπρόθεσμα τα 150 εκατ. ευρώ από 120 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Άννα Αποστολίδου, στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του Logistics Park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο, σημείωσε ότι η εταιρεία κάνει σημαντική στροφή του χαρτοφυλακίου ακινήτων της στον τομέα των logistics με αποτέλεσμα σχεδόν το ήμισυ να αφορά τέτοιου είδους επενδύσεις.

Ειδικότερα, η σύνθεση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων στις 30.09.2021 ήταν 48% logistics, 30% γραφεία, 17% ξενοδοχεία και 5% λοιπές χρήσεις.

Αναφορικά με την νέα επένδυση στον Ασπρόπυργο η BriQ, μέσω διαδοχικών αγορών οικοπέδων στη θέση «Ήμερος Τόπος» έχει στην ιδιοκτησία της ενιαία έκταση προς ανάπτυξη συνολικής επιφάνειας 102.813 τ.μ. Έχοντας επενδύσει συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ στην αγορά των οικοπέδων, αναπτύσσει Logistics Center συνολικής επιφάνειας κάλυψης 40.000 τ.μ. Στην εν λόγω έκταση έχει κατασκευαστεί σύγχρονο κέντρο αποθηκών και διανομής, προδιαγραφών πυροπροστασίας κατηγορίας Ζ3 και συνολικής επιφανείας 20.764 τ. μ. το οποίο έχει μισθωθεί στην Info Quest Technologies. Το πρώτο αυτό κτίριο θα παραδοθεί στην μισθώτρια στις αρχές του 2022 ενώ η εταιρεία θα πραγματοποιήσει νέα επένδυση που θα αφορά δεύτερο κτίριο logistics που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και να ολοκληρωθεί το 2023. Επίσης, η BriQ έχει αποκτήσει το 80% ενός ακόμη συγκροτήματος logistics στη Μάνδρα, με οκτώ κτίρια επιφάνειας σχεδόν 59.000 τ.μ. σε ακίνητο 131 στρεμμάτων, που είναι πλήρως μισθωμένο στη Sarmed Logistics. Τόσο στην έκταση της Μάνδρας Αττικής, όσο και σε αυτή του Ασπρόπυργου η BriQ σχεδιάζει την ανάπτυξη συστημάτων χαμηλής ενεργειακής απόδοσης (φωτοβολταϊκά συστήματα κλπ) για την ενεργειακή αυτονομία των κτιρίων.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία δίνει έμφαση στην ανακαίνιση των γραφειακών χώρων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της ακολουθώντας τους κανόνες εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία πραγματοποιεί ολική ανακαίνιση του κτιρίου γραφείων της Λ. Ποσειδώνος 42, Καλλιθέα επιφάνειας 1.900 τ.μ και αρχικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, με στόχο την δημιουργία ενός πράσινου σύγχρονου κτιρίου γραφείων πιστοποιημένου κατά LEED. Σύμφωνα με την κ. Αποστολίδου, οι επενδύσεις σε παλιά γραφεία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς πλέον ο παράγοντας πράσινων κτιρίων είναι καταλυτικός με αποτέλεσμα μαζί με το κόστος της εξαγοράς να λαμβάνεται υπ’ όψιν και το κόστος της ανακαίνισης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρείας παραμένει και ο ξενοδοχειακός τομέας. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του ξενοδοχείου The Modernist στο Κολωνάκι, το οποίο είναι μισθωμένο στην εταιρεία The Greek Foundation IKE, προχωρά στην ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Plaza Hotel Skiathos, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η επέκταση της ξενοδοχειακής της μονάδας στην Πάρο Mr&Mrs White που είναι μισθωμένο στην εταιρεία Hotel Keya MAE με επιπλέον 12 δωμάτια που θα προστεθούν στην υπάρχουσα δυναμικότητα του.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου 2021, η BriQ Properties προχώρησε σε νέες επενδύσεις συνολικού ποσού 9,6 εκατ. ευρώ, οι οποίες περιελάμβαναν 5,8 εκατ. ευρώ επενδύσεις στον τομέα των logistics και 3,2 εκατ. ευρώ στον τομέα των γραφείων. Το ίδιο διάστημα, τα έσοδα από ενοίκια ανήλθαν σε 4,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 59% κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των εσόδων από τις νέες επενδύσεις του Ομίλου σε ακίνητα logistics.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News