ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: Αναζητεί «θέση» στο Ελληνικό

Τι είπε ο Γ. Γεράρδος για τα σχέδια για επενδύσεις, την μετά covid εποχή και την πιθανότητα ελλείψεων στην χριστουγεννιάτικη αγορά

Πλαίσιο: Αναζητεί «θέση» στο Ελληνικό

Ένας από τους «ενοίκους» του Ελληνικού φιλοδοξεί να είναι και η Πλαίσιο, με την εταιρεία να προγραμματίζει την ίδρυση καταστήματος στην εμβληματική αυτή επένδυση. Το παραπάνω έκανε γνωστό χθες στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης μετόχων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κ. Γιώργος Γεράρδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκτακτη γενική συνέλευση έγινε με βασικό αντικείμενο την έγκριση της επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 3,75 εκατ. ευρώ, κίνηση η οποία έρχεται μετά από τις επιδόσεις – ρεκόρ της εταιρείας το 2020 και το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς και την ύπαρξη ισχυρού «ταμείου». 

Η Πλαίσιο, το α’ εξάμηνο του 2021 κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων δεκαετίας, τόσο σε ρυθμό ανάπτυξης όσο και σε απόλυτα μεγέθη, έχοντας ταυτόχρονα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα. Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 199,21 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 34,1% σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2020.

Στο εγγύς μέλλον, στα σχέδια της εισηγμένης η έμφαση δίνεται σε επενδύσεις στα logistics, αλλά και στον σχεδιασμό των φυσικών καταστημάτων στη μετά covid-19 εποχή. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η διαδικασία εξαγοράς του ακινήτου της εταιρείας Ακρίτας στη Μαγούλα Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι η Πλαίσιο έχει υπογράψει προσύμφωνο με την εταιρεία Ακρίτας για την εξαγορά του οικοπέδου και του ακινήτου που η δεύτερη διαθέτει στη Μαγούλα, σε παρακείμενη έκταση από το κέντρο διανομής της πρώτης. Το τίμημα για την εξαγορά του οικοπέδου, έκτασης 16 στρεμμάτων, και του ακινήτου επιφανείας 6.400 τ.μ. ανέρχεται σε 2,9 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Πλαίσιο, η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη διότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες της Ακρίτας και δη υποχρεώσεις που πρέπει να πληρώσει πριν προχωρήσει η συμφωνία με την Πλαίσιο.

Η εν λόγω αποθήκη θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη διεκπεραίωση των μικρών παραγγελιών που λαμβάνει η Πλαίσιο στο ηλεκτρονικό της κατάστημα και για αυτό θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις σε συστήματα ρομποτικής. 

Ερωτηθείς σχετικά με την επίπτωση των νέων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο στο λιανεμπόριο, ο κ. Κ. Γεράρδος απάντησε ότι το Σαββατοκύριακο η επισκεψιμότητα στα φυσικά καταστήματα ήταν μικρότερη. Σε ό,τι αφορά δε το ενδεχόμενο ελλείψεων στη Black Friday και τα Χριστούγεννα σε προϊόντα λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές από την Κίνα, ο ίδιος επεσήμανε ότι η εταιρεία είχε φροντίσει εγκαίρως να έχει σημαντικό απόθεμα σε πολλές κατηγορίες και οι όποιες ελλείψεις είναι περιορισμένες, σποραδικές, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε κάποιες υποκατηγορίες. 

Διαβάστε επίσης: 

Jumbo: Αύξηση 7% στις πωλήσεις το 10μηνο – «Βλέπει» συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού

Εξετάζονται νέα μέτρα στήριξης για εμπόριο και εστίαση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News