ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΦΑΓΕ: Στην Ολλανδία το νέο εργοστάσιο

Μετά την ματαίωση των σχεδίων της για κατασκευή εργοστασίου στο Λουξεμβούργο

ΦΑΓΕ: Στην Ολλανδία το νέο εργοστάσιο

Στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer Hoogeveen, πρόκειται να κατασκευάσει τελικά η ΦΑΓΕ τη νέα της μονάδα γιαουρτιού, μετά την ματαίωση των σχεδίων της για κατασκευή εργοστασίου στο Λουξεμβούργο.

Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, για επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ, η οποία θα προσθέσει στην παραγωγική δυναμικότητα της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας 40.000 τόνους γιαουρτιού ετησίως. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας το νέο εργοστάσιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Αναμένεται να δημιουργήσει 250 νέες θέσεις εργασίας. 

Η ΦΑΓΕ έχει υπογράψει προσύμφωνο με τον δήμο του Hoogeveen για μία έκταση 15 εκταρίων όπου θα αναπτυχθεί το εργοστάσιο ενώ όπως αναφέρει στην ανακοίνωση συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές. 

Στο νέο εργοστάσιο θα εγκατασταθεί ο καινοτόμος εξοπλισμός και τεχνολογία που εγκαταστάθηκε και στο εργοστάσιο που διαθέτει η ΦΑΓΕ στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 408,6 εκατ. δολάρια αυξημένα κατά 3,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Τα μεικτά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 4,6% και διαμορφώθηκαν σε 153,8 εκατ. δολάρια με τη μείωση να αποδίδεται κυρίως στην αύξηση της τιμής παραγωγού στο γάλα κατά 8,4% στις ΗΠΑ και κατά 13,2% στην Ελλάδα.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στο εννεάμηνο του 2021 στα 25,1 εκατ. δολάρια από 34 εκατ. δολάρια στο εννεάμηνο του 2020. 

Διαβάστε επίσης: 

Chobani: Πώς ο Τούρκος με το ελληνικό γιαούρτι κάνει τους εργάτες εκατομμυριούχους

Η τιμή παραγωγού στο γάλα «ροκάνισε» τα κέρδη της ΦΑΓΕ

Ελληνικό γιαούρτι… made in Korea

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News