Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 12:25
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πίνδος: Νέα επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ για μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλου

Πίνδος: Νέα επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ για μονάδα επεξεργασίας κοτόπουλου

Στη δημιουργία νέας μονάδας επεξεργασίας κοτόπουλου προχώρησε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ».

Πρόκειται για μια επένδυση, ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων γραμμών παραγωγής και κατ΄ επέκταση νέων θέσεων εργασίας. Εκτιμάται μάλιστα, ότι θα πρόκειται για 100 επιπλέον προσλήψεις.

Η νέα επένδυση συνιστά μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος, προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, το οποίο υλοποιεί η ΠΙΝΔΟΣ την πενταετία 2020 – 2024.

Διαβάστε επίσης: Με ξένα υλικά το εθνικό μας φαγητό

Η χρηματοδότηση έγινε με ίδια κεφάλαια, κρατική επιχορήγηση στο πλαίσιο  του αναπτυξιακού νόμου, καθώς και δανεισμό από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και την Eurobank.

Στη νέα βιομηχανική μονάδα έχουν αναπτυχθεί νέες γραμμές παραγωγής με προϊόντα έτοιμα ψημένα, νωπά και κατεψυγμένα, καθώς επίσης και γραμμή αποστέωσης κοτόπουλου, γραμμή παραγωγής κατεψυγμένου γύρου και γραμμή παραγωγής μαριναρισμένων προϊόντων κοτόπουλου. Μελλοντικά προβλέπεται και η ανάπτυξη μίας νέας ακόμα γραμμής παραγωγής έτοιμων γευμάτων κοτόπουλου.

Ο Ανδρέας Δημητρίου, πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας, ξεκαθάρισε ότι στόχος «είναι να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του Συνεταιρισμού, διατηρώντας την ηγετική μας θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, δίνοντας έμφαση στην επιστημονική έρευνα, στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου ακολουθώντας υπεύθυνες πρακτικές».

Διαβάστε ακόμηΠώς η Κίνα απειλεί με αύξηση στις τιμές τροφίμων

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα με 62 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Με έδρα το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει σύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ενώ ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας

Κατέχει σημαντική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, με μερίδιο αγοράς που υπερβαίνει το 30%, ενώ συντηρεί πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας και στηρίζει έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News