Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 12:59
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Μαρινάκης: Κάτι καλό συμβαίνει στην Ελλάδα – Οι ξένοι επενδύουν στη χώρα

Ειδική τελετή για την έναρξη της διαπραγμάτευσης του ομολόγου της CPLP

Β. Μαρινάκης: Κάτι καλό συμβαίνει στην Ελλάδα – Οι ξένοι επενδύουν στη χώρα

Την έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολόγου της CPLP Shipping Holdings στο Χρηματιστήριο Αθηνών κήρυξε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην ειδική τελετή που διοργανώθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Capital Product Partners υπενθύμισε τη μακρά παράδοση της εταιρείας στις χρηματαγορές, με αφετηρία τη Νέα Υόρκη και τη Wall Street.

«Αρχίσαμε να διαπραγματευόμαστε στον NASDAQ το 2007 . Έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία και σεβασμό τον επενδυτή. Η φήμη μας στην αγορά είναι πάρα πολύ καλή γιατί μπορέσαμε να αντεπεξέλθουμε από πολύ δύσκολες συνθήκες».

Για να συνεχίσει: «Όχι μόνο τις αντιμετωπίσαμε αλλά βγήκαμε και νικητές. Βλέπουμε ότι στην Ελλάδα κάτι σωστό συμβαίνει. Και βλέπουμε ότι και οι ξένοι έρχονται και επενδύουν στην Ελλάδα. Υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης» σημείωσε, παράλληλα.

«Θα πρέπει ο κάθε επενδυτής να μπορεί να αισθάνεται μία σιγουριά και να προστατευτεί. Οπότε θα πρέπει να είναι προσεχτικοί ποιες εταιρείες μπαίνουν στο ελληνικό χρηματιστήριο και εκδίδουν ομόλογα. Να συνεχίσουμε έτσι στο ελληνικό χρηματιστήριο, να προσελκύουμε πολύ καλές εταιρείες με πολύ καλή φήμη. Όταν γίνει αυτό θα προσελκύσουμε πολύ δυνατούς επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Β. Μαρινάκης: Κάτι καλό συμβαίνει στην Ελλάδα – Οι ξένοι επενδύουν στη χώρα-1

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πράσινες επενδύσεις, εκτιμώντας ότι αποτελούν το μέλλον. «Βλέπουμε τι αντιμετωπίζουμε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να επενδύσουμε στην πράσινη ενέργεια. Είναι το μέλλον των παιδιών μας. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε».

Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο, ύψους 150 εκατ. ευρώ, συγκέντρωσε προσφορές 801,3 εκατ. ευρώ (5,3 ο δείκτης κάλυψης), με την απόδοση και το επιτόκιο να καθορίζονται στο 2,65% (εντός του προκαθορισμένου στόχου).  

Διαβάστε επίσης: Πλοία ή αεροπλάνα: Πώς η Covid-19 άλλαξε τις ισορροπίες

Το 66,6% των ομολογιών διατέθηκε σε ιδιώτες επενδυτές και το εναπομείναν 33,3% σε θεσμικούς πιστωτές.  

Τα 150 εκατ. ευρώ, τα οποία αντλήθηκαν από τη CPLP, θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση του «πράσινου» στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, 

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο προβλέπει την αγορά σύγχρονων και περιβαλλοντικά φιλικών LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) πλοίων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News