ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Παραμένουν τα προβλήματα – Εκτός λειτουργίας ο Γ.Δ.

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι πάροχοι

Χρηματιστήριο: Παραμένουν τα προβλήματα – Εκτός λειτουργίας ο Γ.Δ.

(upd) Εκτός λειτουργίας παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους ειδικούς να προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα στη ροή μετάδοσης των δεδομένων. Οι δυσκολίες εδράζονται στην αδυναμία των παρόχων να μεταδώσουν τις νέες τιμές. 

Αποτέλεσμα είναι ο Γενικός Δείκτης να παραμένει κολλημένος στις 905,04 μονάδες, όσο δηλαδή ήταν το κλείσιμο της Παρασκευής, καθώς από το πρωί δεν έχει υλοποιηθεί καμία συναλλαγή. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση του Χ.Α. για το τι μέλλει γενέσθαι. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως εξηγούν οι αναλυτές, η Λεωφόρος Αθηνών καλείται να υπερασπιστεί τις 900 μονάδες, οι οποίες αποτελούν το υψηλότερο σημείο του τελευταίου 1,5 μήνα, χτίζοντας πάνω στην εβδομαδιαία άνοδο των τραπεζών κατά 3,5%.  

Είναι σαφές, εξάλλου, ότι ο συγκεκριμένος κλάδος αποτελεί αυτή την στιγμή το μεγάλο στήριγμα της ελληνικής αγοράς, καθώς προσπαθεί να προσεγγίσει το τεχνικό σημείο των 600 μονάδων, δηλαδή το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο. 

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μετοχές των Εθνικής Τράπεζας και Eurobank έχουν επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα, δίνοντας κέρδη 20% και 58%, αντίστοιχα, από τις αρχές του 2021.  

Στο μεταξύ, η Standard & Poor’s δεν δημοσίευσε το βράδυ της Παρασκευής, όπως προγραμματιζόταν, το καθιερωμένο report για την αξιολόγηση της Ελλάδας, η οποία παραμένει σε «ΒΒ» με θετικές προοπτικές (δύο βαθμίδες πριν την επενδυτική κατηγορία).    

Οι ευρωπαϊκές αγορές, την ίδια ώρα, κινούνται σταθεροποιητικά, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να υποχωρεί οριακά στο -0,05% και τον γερμανικό δείκτη DAX να ενισχύεται επίσης οριακά στο +0,07%.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News