ΑΓΟΡΕΣ

Τεχνική Ολυμπιακή: Με πτώση 6% η μετοχή – Η χειρότερη ημέρα από τον Απρίλιο

Υποχωρεί στο 1,73 ευρώ

Τεχνική Ολυμπιακή: Με πτώση 6% η μετοχή – Η χειρότερη ημέρα από τον Απρίλιο

Υπό κλοιό αυξημένων πιέσεων βρίσκεται σήμερα η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, κάτι το οποίο φέρεται να αποδίδεται στη διεύρυνση των ζημιών για το α’ εξάμηνο του 2021. 

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών (14.30) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή του Ομίλου υποχωρεί κατά 6,1% και διολισθαίνει στο 1,73 ευρώ, με τζίρο 160.000 ευρώ.  

Τεχνική Ολυμπιακή: Με πτώση 6% η μετοχή – Η χειρότερη ημέρα από τον Απρίλιο-1

Εφόσον, μάλιστα, οι παραπάνω απώλειες διατηρηθούν έως το τέλος της συνεδρίασης, τότε θα πρόκειται για τις υψηλότερες από τις 21 Απριλίου του 2021, δηλαδή των τελευταίων πέντε μηνών. 

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο σημερινός τζίρος είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών (61.300 ευρώ), αλλά και τριπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο του 2021 (53.000 ευρώ). 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το μπαράζ ρευστοποιήσεων οφείλεται στα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, τα οποία έδειξαν διεύρυνση ζημιών στα 2,7 εκατ. ευρώ από 1,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. 

Πάντως, από τις αρχές του έτους, η μετοχή της εταιρείας καταγράφει συνολική άνοδο άνω του 30%, με τη μεταβολή των τελευταίων 30 ημερών να είναι θετική, κοντά στο 3%, παρά την πτώση του Γενικού Δείκτη κατά τουλάχιστον 6%. 

Τεχνική Ολυμπιακή: Με πτώση 6% η μετοχή – Η χειρότερη ημέρα από τον Απρίλιο-2

Εξάλλου, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι η πρόσφατη διείσδυση στον κλάδο της ναυτιλίας θα αρχίσει πολύ γρήγορα να αποδίδει καρπούς, δεδομένης της σημαντικής αύξησης των ναύλων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News