Business & Finance Πέμπτη 24/06/2021, 19:14
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Ποιο μεγάλο fund διαθέτει σχεδόν το 10% των μετοχών

Ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης

Ελλάκτωρ: Ποιο μεγάλο fund διαθέτει σχεδόν το 10% των μετοχών

Στην περαιτέρω αύξηση του ποσοστού που διατηρεί στην Ελλάκτωρ προχώρησε το AtlasInvest Holding, ένα από τα μεγαλύτερα fund επενδύσεων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της κατασκευαστικής εταιρείας, το βελγικό fund, το οποίο ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke, ελέγχει αυτή την στιγμή το 9,798% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου.

Κι αυτό, διότι πρόσφατα απέκτησε ένα νέο πακέτο μετοχών, το οποίο αντιστοιχούσε στο 6,14% του μετοχικού κεφαλαίου. Η αγορά, όπως διευκρινίζεται, έγινε μέσω προσυμφωνημένης χρηματιστηριακής συναλλαγής.

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο ποιος ή ποιοι ακριβώς ήταν οι πωλητές.

Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω επενδυτική επιλογή συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, με τη νέα διοίκηση να μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής.

Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, η Ελλάκτωρ αναμένεται να υλοποιήσει και την δρομολογούμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, η οποία θεωρείται απαραίτητη για την ανάκαμψη του κατασκευαστικού βραχίονα.

Το προφίλ του νέου Επενδυτή 

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων, έχοντας αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η AtlasInvest επικεντρώνεται σήμερα όλο και περισσότερο σε επενδύσεις που απαντάνε στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε εταιρείες ΑΠΕ  καθώς και σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Carlyle, η AtlasInvest διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια 7 δισ. δολάρια ενεργειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News