BUSINESS & FINANCE

Ελλάκτωρ: Δεν υπάρχουν κοινά συμφέροντα με Μπάκο-Καϋμενάκη

Ελλάκτωρ: Δεν υπάρχουν κοινά συμφέροντα με Μπάκο-Καϋμενάκη

Δεν υπάρχουν κοινά συμφέροντα με την Greenhill Investments, την εταιρεία συμφερόντων των εφοπλιστών Δ.Μπάκου-Ι.Καϋμενάκη ανέφεραν σήμερα κύκλοι της διοίκησης της Ελλάκτωρ σε άτυπη ενημέρωση δημοσιογράφων. Όπως αναφέρθηκε, κατά τη γενική συνέλευση του Ιανουαρίου, το ολλανδικό fund Reggeborgh επικράτησε με μεγάλη διαφορά έναντι της Greenhill, αναλαμβάνοντας και τη διοίκηση της εταιρείας.

«Δεν υπάρχει επουδενί κανενός είδους συνδιοίκηση», αναφέρθηκε.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η πλευρά της Ελλάκτωρ κάλεσε την πλευρά της Greenhill, εάν επιθυμεί, να παραμείνει στην εταιρεία ακολουθώντας τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση για εξασφάλιση υπεραξιών. «Στόχος της Greenhill είναι η δημιουργία ανταρτοπολέμου, τακτική που είναι σε βάρος των 6.000 εργαζομένων και των μικρομετόχων […] Είναι αμφίβολο εάν η πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη ελέγχει, πράγματι, το 25% της εταιρείας» αναφέρθηκε.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για σειρά εταιρειών αγνώστου προέλευσης που έχουν εμφανιστεί από την πλευρά των Μπάκου – Καϋμενάκη, όπως η Invesco, η Greenhill Investments, η Greenhill Investment (χωρίς “s”), η Faralon και η Aiolos. Η Aiolos αποτελεί ενεχυρούχο δανειστή της Greenhill Investments, αποτελεί θυγατρική του Farallon και κατέχει το 18,5% των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ, όπως σημείωσαν. Ως κάτοχος του 18,5% η υλοποίηση της ΑΜΚ, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ, είναι προς το συμφέρον της Farallon, καθώς επιδιώκει να “πάρει τα χρήματα της, έχοντας χρηματοδοτήσει με νέο μετοχοδάνειο την πλευρά των Μπάκου-Καϋμενάκη”.  

Κατά τη σημερινή άτυπη ενημέρωση, πηγές της Ελλάκτωρ ανέφεραν ότι η Αίολος δεν έχει, ποτέ, προχωρήσει σε επίσημη γνωστοποίηση ότι κατέχει μετοχές της Ελλάκτωρ. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει σειρά παρατυπιών που πρέπει να διερευνηθούν, όπως υποστήριξαν. Πρόσθεσαν ότι η Greenhill έχει απειλήσει, γραπτώς, με μηνύσεις την Eurobank, τη σύμβουλο έκδοσης του ομολόγου ύψους 50 εκατ. ευρώ που αφορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση της Ελλάκτωρ.

«Η πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκη δεν έχει αγοράσει ούτε μία μετοχή από το χρηματιστήριο. Έχει προσπαθήσει να αγοράσει ή και να ενοικιάσει μετόχους» σημειώθηκε κατά τη σημερινή άτυπη ενημέρωση. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News