ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γυμναστήρια: Νέα μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση

Oι επιχειρήσεις του κλάδου ζητούν επιπλέον στήριξη

Γυμναστήρια: Νέα μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση

Νέο πρόγραμμα στήριξης των γυμναστηρίων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν εισπράξει προπληρωμένες συνδρομές και οφείλουν είτε να επιστρέψουν τα χρήματα, είτε να επεκτείνουν δωρεάν τις συμβάσεις.

Με βάση το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, τα γυμναστήρια μπορούν να λάβουν επιδότηση έως και 18.000 ευρώ (25% των λειτουργικών δαπανών του 2019) για κεφάλαιο κίνησης.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις του κλάδου ζητούν επιπλέον στήριξη και την επόμενη εβδομάδα θα έχουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις ίσως χρειαστούν μία πρόσθετη ενίσχυση, καθώς θα βρεθούν με χαμηλά ή και μηδενικά έσοδα τους επόμενους μήνες. Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που τα γυμναστήρια έμειναν κλειστά και δεν παρείχαν τις υπηρεσίες που προβλέπονται στο συμβόλαιο με τους πελάτες τους, πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν προεισπράξει ή να επεκτείνουν χωρίς χρέωση (δωρεάν) τις συμβάσεις για όσους μήνες δεν παρείχαν υπηρεσίες.

Μάλιστα, αρκετοί πελάτες έχουν ήδη καταγγείλει ότι πολλά γυμναστήρια είτε ζητούν ανανέωση της σύμβασης χωρίς συμψηφισμό χρημάτων, είτε προτείνουν επέκταση του συμβολαίου, αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα από αυτό που ήταν κλειστή η επιχείρηση.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει τη δυνατότητα χορήγησης νέας επιδότησης προς τα γυμναστήρια (εντός του καλοκαιριού) με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς και τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News