Business & Finance Παρασκευή 14/05/2021, 12:14
BUSINESS & FINANCE

Γυμναστήρια: Πώς θα επιδοτηθούν – «Παράθυρο» για στήριξη στα ενοίκια

Γυμναστήρια: Πώς θα επιδοτηθούν – «Παράθυρο» για στήριξη στα ενοίκια

Αναλογικά με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν θα κυμαίνεται το ύψος της επιδότησης προς τα γυμναστήρια, στο πλαίσιο του προγράμματος που θα τρέξει στα τέλη του μήνα.

Όπως ανέφερε ειδικότερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ το πρόγραμμα, για το οποίο η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 28 – 30 Μαΐου, θα έχει σύνδεση της επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων. Με έναν εργαζόμενο θα λαμβάνουν 4.000 ευρώ, με περισσότερους θα φτάνει 8.000 – 12.000 ευρώ και με εννέα εργαζομένους και πάνω 17.000 ευρώ.

Τα χρήματα θα είναι μη επιστρεπτέα. «Είναι επιδότηση με σκοπό να βοηθηθούν τα γυμναστήρια κατά το διάστημα της επανεκκινήσεώς τους με κεφάλαιο κίνησης, ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να μπορέσουν να ρυθμίσουν καλά την επανέναρξη της δραστηριότητάς τους» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τα γυμναστήρια, όπως και όλους τους άλλους κλάδους που ήταν μακροχρόνια κλειστοί και είχαν πολύ μεγάλη ζημία, μόνα τους ούτε μετά την επανέναρξη της οικονομικής τους δραστηριότητας. «Θα συνεχίσουμε στα μέτρα του εφικτού τη στήριξη, για να εξασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα λειτουργήσουν και δεν θα μείνει καμία πίσω» επισήμανε, διευκρινίζοντας πως αξιολογείται ως πρωτεύον θέμα «η στήριξή μας στα ενοίκια για τα γυμναστήρια».

«Μιλάω για τα γυμναστήρια γιατί, όπως είδατε, στο λιανικό εμπόριο παραδείγματος χάριν, υπήρξε στήριξη στο ενοίκιο και αφού άνοιξε το λιανικό εμπόριο. Στην εστίαση υπήρξε στήριξη και αφού άνοιξε η εστίαση. Ασφαλώς το ίδιο θα γίνει και με τα γυμναστήρια» υπογράμμισε, προσθέτοντας επιπλέον πως «θα πρέπει να υπάρχει έστω μερικώς η δυνατότητα αναστολής εργαζομένων για να μπορέσουν να μπουν σιγά – σιγά και ομαλά στον οικονομικό τους κύκλο».

Ο υπουργός υπενθύμισε πως ο κλάδος των γυμναστηρίων θα ανοίξει στις 31 Μαΐου και προϊδέασε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα επαναλειτουργήσει, δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από πέρυσι και «θα έχει σίγουρα self-test για τους εργαζομένους».

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News