Business & Finance Τετάρτη 3/01/2024, 07:44 ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Würth Hellas: Νέο logistics center, επέκταση δικτύου και λανσάρισμα της SpeedyTouch

Würth Hellas: Νέο logistics center, επέκταση δικτύου και λανσάρισμα της SpeedyTouch

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν τα μεγέθη της Würth Hellas το 2023. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, στο 11μηνο του 2023 οι πωλήσεις εμφάνιζαν αύξηση της τάξης του 4,7%, στα €43,85 εκατ., ενώ την ίδια περίοδο τα κέρδη προ φόρων διαμορφώνοντας σε €1,63 εκατ. από €1,68 το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Πέρυσι η εταιρεία έθεσε σε επίσημη λειτουργία την ηλεκτρονική εφαρμογή SpeedyTouch. Η διοίκηση εκτιμά ότι “η συγκεκριμένη εφαρμογή δίνει στους πωλητές της εταιρείας άμεση πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται (ιστορικό αγορών του πελάτη, stock αποθεμάτων, πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό προϊόντων, άμεση αποστολή της παραγγελίας για εκτέλεση κ.λπ.) με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη”.

e-shop & app

Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και ειδικότερα στο e-shop και το app για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Μέσα από τις ψηφιακές εφαρμογές οι επαγγελματίες μπορούν:

  • Να δουν το ιστορικό των παραγγελιών τους
  • Να ανατρέξουν στα αγαπημένα τους προϊόντα
  • Να έχουν άμεσα στη διάθεσή τους τα τιμολόγια των παραγγελιών
  • Να δουν αναλυτικές περιγραφές και πληροφορίες για τα προϊόντα, καθώς και τα έγγραφα που τα συνοδεύουν

Επενδύσεις

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις της εταιρείας σημειώνεται ότι το 2022 επενδύθηκαν €6,2 εκατ., οι οποίες κυρίως αφορούσαν στο νέο logistics center στον Αυλώνα και τα νέα καταστήματα σε Καβάλα και Μεταμόρφωση, καθώς και στην ανακαίνιση των γραφείων στο Κρυονέρι. Εν μέρει αυτές οι δαπάνες χρηματοδοτήθηκαν με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά €3,4 εκατ.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, το δίκτυο της Würth Hellas ενισχύθηκε με δύο νέα καταστήματα, στο Μοσχάτο και την Καλαμαριά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό καταστημάτων της εταιρείας σε 14. Πλέον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λειτουργεί 8 καταστήματα ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει παρουσία σε Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης, Χαλκίδα και Καβάλα.

Προφίλ

Η Würth Hellas S.A.,μέλος του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου Wurth με παρουσία σε περισσότερες από 85 χώρες σε όλο τον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα από το 1981, διαθέτοντας στους 40.000 πελάτες της μια τεράστια γκάμα με πάνω από 125.000 προϊόντα.

Αντικείμενο της εταιρείας είναι η πώληση αναλώσιμων υλικών και εργαλείων σε 5 διαφορετικούς κλάδους:

  • Αυτοκινήτου
  • Μετάλλου
  • Ξύλου
  • Εμπορικό
  • Κατασκευών

Η Würth Hellas S.A. προμηθεύει τους πελάτες του βιοτεχνικού και βιομηχανικού κλάδου με βίδες, εξαρτήματα κοχλίωσης, βύσματα, χημικά-τεχνικά προϊόντα, εξαρτήματα επίπλων και κατασκευών, εργαλεία, συστήματα λήψης και αποθήκευσης και εξοπλισμό προστασίας στην εργασία.

Η Würth Hellas S.A. απασχολεί σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα περισσότερους από 370 εργαζόμενους, ενώ το 2022 έκλεισε με κύκλο εργασιών ύψους €44,79 εκατ., μικτά κέρδη €21,53 εκατ. και καθαρή κερδοφορία €1,11 εκατ.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΕΑΠ: Πληθαίνουν οι εισηγμένες εταιρείες επενδύσεων ακινήτων

Πρώτο βήμα για το logistics park στον Ασπρόπυργο

Σε τροχιά μεγάλες επενδύσεις στα logistics

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News