Business & Finance Τρίτη 2/01/2024, 07:15 ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο συγχώνευσης Chain for bios με ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ – Η παρουσία ισχυρών επενδυτών

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο συγχώνευσης Chain for bios με ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ – Η παρουσία ισχυρών επενδυτών

Το σχέδιο συγχώνευσης με απορρόφηση της Chain for bios (Αλυσίδα για Βιολογικά), από την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ συντάθηκε μετά από αποφάσεις που είχαν προηγηθεί από τις διοικήσεις των δύο εταιρειών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο τέλος Ιουλίου, η περιουσιακή αξία (καθαρή θέση) της Chain for bios αποτιμήθηκε από την Goodwill Audit Services, στα €5,652 εκατ.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης η μετοχική διάρθρωση της απορροφώσας (με μετοχικό κεφάλαιο €2.510.200) θα έχει ως εξής: 

•     H κυπριακή, Ipolive Limited, μέτοχοι της οποίας είναι οι Σταύρος, Σοφία και Φίλιππος Ταμβακάκης (παιδιά του επικεφαλής της EOS Capital Partners): 23,33%

•     H κυπριακή, Calissus Limited (νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Eurocatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος): 23,33%

•     H κυπριακή, Berenise Consulting and Investments Co. Limited (μέτοχος και νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας είναι ο Νίκος Μήλιος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπήρξε, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Lion Rental και της ΤΕΟΜΟΤΟ): 20,00% 

•     Ο Λεωνίδας Στρατιδάκης: 20,00%

•     Η Sovish Investments, Management and Consulting Services Limited (όπου ως κύριος μέτοχος εμφανίζεται ο Σωτήρης Σεϊμανίδης, που έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Goody’s και Αντιπρόεδρος στην Παλίρροια, ενώ είναι Μέλος του Δ.Σ. της Νίκας): 8,00% 

•     Ο Νίκος Λαμπρούκος, Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων, ΒΡΜ: 2,67%

•     Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός – οικονομολόγος και partner στο EOS Capital: 2,67%

Όλα άρχισαν το καλοκαίρι του 2022

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι του 2022 η οικογένεια Ταμβακάκη και ο επικεφαλής της Eurocatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος είχαν συστήσει την Chain for bios (Αλυσίδα για Βιολογικά), η οποία τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς απέκτησαν το 80% της εταιρείας ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ, αντί συνολικού τιμήματος περίπου €10,2 εκατ.

Στην ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ αρχικά συμμετείχαν με 50% (και 2.282 μερίδια αξίας €1,255 εκατ. έκαστος) ο Λεωνίδας Στρατιδάκης και ο Κωνσταντίνος Βλάχος με τον τελευταίο να μεταβιβάζει στη συνέχεια το μερίδιό του στην Chain for bios αντί τιμήματος €6,375 εκατ. Στην εταιρεία αυτή μεταβίβασε και ο κ. Στρατιδάκης 1.369 εταιρικά μερίδια αντί €3,824 εκατ.

ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ

Η ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ εμπορεύεται οικολογικά και βιολογικά προϊόντα υγιεινής διατροφής, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και υπηρεσίες εμπορίας για πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος. Το 2022 είχε εμφανίσει τζίρο €14,91 εκατ., μικτό αποτέλεσμα €4,43 εκατ. και καθαρά κέρδη €1,313 εκατ.

Η ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ ιδρύθηκε το 2000, είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με τα βιολογικά προϊόντα, και από τότε, έχει επιτύχει να είναι ο ηγέτης στην αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, ειδικά σε ό,τι αφορά τα προϊόντα ξηρού φορτίου.

Συνεργάζεται με πάνω από 120 διαφορετικές ξένες εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Οι κυριότερες χώρες εισαγωγών είναι από τη Γερμανία, την Ιταλία την Ισπανία, την Ολλανδία, το Περού, την Σρι Λάνκα, την Κίνα, την Αίγυπτο κλπ. Εκτός αυτού, έχουμε συνεργασία με πολλούς Έλληνες παραγωγούς, που είναι γνωστοί για την ποιότητα των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, έχει μια ποικιλία από περίπου 1.800 προϊόντα. Εκτός από τις ευρωπαϊκές μάρκες, η ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ έχει δημιουργήσει και περίπου 600 προϊόντα με το λογότυπο (private label) της εταιρείας. Αυτά είναι :

•          Ola Bio για δημητριακά, άλευρα, όσπρια, ξηρούς καρπούς και φρούτα, μούσλι, βότανα, μπαχαρικά

•          Efori Gi για τα όσπρια

•          Pasta Μania για τα ζυμαρικά

•          Mega Foods για τις υπερτραφές και τις πρωτεΐνες

•          προϊόντα από Δίκοκκο σιτάρι όπως άλευρα, ζυμαρικά, μπισκότα, νιφάδες, μούσλι

Το ΔΣ

Στο διοικητικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 2023 βρίσκουμε τους:

•     Νίκο Μήλιο, πρόεδρο

•     Χρυσόστομο Μακρόπουλο, αντιπρόεδρο

•     Λεωνίδα Στρατιδάκη, CEO

•     Σταύρο Ταμβακάκη, μέλος

•     Σωτήρη Σεϊμανίδη, μέλος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News