ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Θεοδωρόπουλο, Ταμβακάκη και Καραμούζη ο έλεγχος της Σ. Μεντεκίδης ΑΕ (νερά Διός και Σέλι)

Σε Θεοδωρόπουλο, Ταμβακάκη και Καραμούζη ο έλεγχος της Σ. Μεντεκίδης ΑΕ (νερά Διός και Σέλι)

Στην Water Invest, εταιρεία που συστάθηκε μόλις χθες και στην οποία συμμετέχουν ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και τα funds SMERC και EOS Capital Partners με επικεφαλής τους κ.κ. Καραμούζη και Ταμβακάκη αντιστοίχως περνά ο έλεγχος της εταιρείας εμφιάλωσης νερού Σ. Μεντεκίδης ΑΕ, γνωστή από τα σήματα νερού «Σέλι» και «Διός». Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο «MR» έκαναν λόγο για κλεισμένη συμφωνία. Αν και η Water Invest δεν θα αγοράσει το 100%, θα πάρει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών αποκτώντας τον έλεγχο της βορειοελλαδίτικης εταιρείας νερού. 

Υπενθυμίζεται ότι η οι κ.κ. Ταμβακάκης και Θεοδωρόπουλος έχουν εξαγοράσει ήδη από το 2022 την εταιρεία παραγωγής χυμών «Ελληνικοί Χυμοί ΑΕ». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο έτερος μέτοχος της Water Invest ο κ. Νίκος Καραμούζης εξαγόρασε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου τη βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ που εδρεύει στην Αγριά Βόλου. 

Αν και στο έγγραφο σύστασης της WATER INVEST η οποία έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 12,38 εκατ. ευρώ δεν εμφανίζεται ως μέτοχος ο κ. Θεοδωρόπουλος, αλλά τα δύο funds, στη διοίκηση της νέας εταιρείας συμμετέχει η κυρία Μαρία Γεώργαλου, στενή συνεργάτης του επιχειρηματία και αντιπρόεδρος του νέου ομίλου που έχει δημιουργήσει, της Bespoke SGA Holdings, ενώ απόλυτα αξιόπιστες πηγές επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του στη νέα αυτή επένδυση. 

 Η Σ. Μεντεκίδης είχε το 2022 τζίρο 16,72 εκατ. ευρώ και EBITDA 2,11 εκατ. ευρώ

Διαβάστε επίσης: 

Ιόλη: Περνά στα χέρια της σουηδικής Sterner Stenhus – Το deal του ομογενούς Ηλία Γεωργιάδη

Λουκέτα και deals στην εμφιάλωση νερού: Το τοπίο στον κλάδο

Η Vivartia γιγαντώνεται ξανά: Τα deals μετά τις ζημιές και τις αποεπενδύσεις

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News