Business & Finance Παρασκευή 28/07/2023, 10:24
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι λέει η ΔΕΗ για την Κωτσόβολος και το ενδεχόμενο εξαγορών

Τι λέει η ΔΕΗ για την Κωτσόβολος και το ενδεχόμενο εξαγορών

Δεν έχει καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Κωτσόβολος, δηλώνει η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της, έπειτα από τις πληροφορίες που την θέλουν να ενδιαφέρεται για την αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ΔΕΗ σχεδιάζει να  επαναπροσδιορίσει τις εμπορικές δραστηριότητές της,  κάτι το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει και συνεργασίες και εξαγορές.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση εξαγοράς της Κωτσόβολος, η ΔΕΗ τοποθετείται σε κεντρικά σηµεία σε όλη τη χώρα και αποκτά ένα ισχυρό δίκτυο λιανικής και υποδοµής logistics που δεν διαθέτει η ίδια και τεχνογνωσία προσωπικού στις πωλήσεις προϊόντων συναφών µε την ηλεκτρική ενέργεια. Η αγορά συνδέει το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την Κωτσόβολος και µε τα µελλοντικά προγράµµατα αντικατάστασης οικιακών ηλεκτρικών συσκευών και εγκατάστασης αντλιών θερµότητας, τα οποία θα µπορεί να αξιοποιήσει συνδυαστικά µε άλλες παροχές και την προµήθεια ηλεκτρικού ρεύµατος για τους περίπου 6,5 εκατ. πελάτες της.

Κάποιοι παροµοιάζουν την κίνηση της ΔΕΗ µε αυτή που έκανε προ 15ετίας ο ΟΤΕ εξαγοράζοντας τα καταστήµατα Γερµανός που του διασφάλισαν ένα στρατηγικό δίκτυο πώλησης αποκλειστικής συνεργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει τα εξής:

Η ΔΕΗ Α.Ε. (ΔΕΗ), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί πιθανού ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την εξαγορά της Κωτσόβολος, διευκρινίζει ότι δεν έχει καταθέσει οποιαδήποτε πρόταση για την εξαγορά της εν λόγω εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, ένας από τους πυλώνες του Στρατηγικού Πλάνου της ΔΕΗ , το οποίο παρουσιάστηκε στην επενδυτική κοινότητα στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου το Νοέμβριο του 2021, είναι και ο επαναπροσδιορισμός των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, τοποθετώντας τον πελάτη στο επίκεντρο της προσοχής της, παρέχοντας νέα προϊόντα και ανταγωνιστικά τιμολόγια.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ εξετάζει πιθανούς τρόπους για την επίτευξη του σκοπού αυτού ή οποία μπορεί να περιλαμβάνει και συνεργασίες ή/και τυχόν εξαγορές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Κωτσόβολος: Γιατί ενδιαφέρει τη ΔΕΗ – Οι επίδοξοι μνηστήρες

Κωτσόβολος: Γιατί οι Βρετανοί την πωλούν και ποιος θέλει να την αγοράσει

Κωτσόβολος: Πιθανούς αγοραστές αναζητά η Citi

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News