Business & Finance Πέμπτη 27/10/2022, 22:20
BUSINESS & FINANCE

40μελή ομάδα θέλει να δημιουργήσει η ΕΕ για την επιβολή των νέων κανόνων αντιμονοπωλιακής νομοθεσία

40μελή ομάδα θέλει να δημιουργήσει η ΕΕ για την επιβολή των νέων κανόνων αντιμονοπωλιακής νομοθεσία

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια ομάδα 40 ατόμων και να προσλάβουν, επίσης, έναν εμπειρογνώμονα τεχνολογίας για την επιβολή νέων αυστηρών κανόνων που αποσκοπούν στον περιορισμό των δυνάμεων του Big Tech, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος της ΕΕ.

Οι κανόνες, που είναι γνωστοί ως νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act – DMA), καθορίζουν έναν κατάλογο με τα «do’s» και τα «don’ts» για εταιρείες όπως η Google της Alphabet, η Meta, η Amazon, η Apple, η Microsoft και άλλους gatekeepers που ελέγχουν την πρόσβαση στους ιστότοπούς τους και τα δεδομένα που βρίσκονται εκεί.

Το Reuters ανέφερε τον Ιούλιο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέταζε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας διεύθυνσης για να προλάβει τις ανησυχίες ότι μπορεί να δυσκολευτεί να πείσει τις βαθύπλουτες και καλά ενημερωμένες εταιρείες τεχνολογίας να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες.

Μια ομάδα 12 ατόμων με επικεφαλής τον βετεράνο της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας Τόμας Κράμλερ, ο οποίος χειρίζεται σήμερα τις αντιμονοπωλιακές έρευνες για την Apple και την Amazon, καθώς και μια ισχυρή ομάδα εργασίας 9 ατόμων θα μεταφερθούν στη νέα διεύθυνση, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο φορέας επιβολής του ανταγωνισμού της ΕΕ στοχεύει να προσλάβει άλλα 19 άτομα για τη διεύθυνση και έναν επικεφαλής με εξειδίκευση σε θέματα τεχνολογίας που θα επικεντρωθεί στα δεδομένα, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η νέα μονάδα θα χρειαστεί το πράσινο φως από την ΕΕ-27 τις προσεχείς εβδομάδες για να μπορέσει να συσταθεί.

Η επιβολή της DMA θα γίνει από κοινού με τη Γενική Διεύθυνση Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογίας Επικοινωνιών, η οποία έχει επίσης δημιουργήσει μια νέα μονάδα για το έργο αυτό.

Η Επιτροπή είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα χρειαστούν περίπου 80 άτομα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News