Business & Finance Παρασκευή 24/06/2022, 21:34
BUSINESS & FINANCE

Τράπεζα της Αγγλίας: Oι tech που θα επιβιώσουν της κρίσης των cryptos, θα γίνουν οι αυριανές Amazon

Τράπεζα της Αγγλίας: Oι tech που θα επιβιώσουν της κρίσης των cryptos, θα γίνουν οι αυριανές Amazon

Κεντρικός τραπεζίτης της Βρετανίας συγκρίνει την κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων με τη φούσκα του dotcom.

Όσες εταιρείες τεχνολογίας επιβιώσουν από την κατάρρευση του ενεργητικού στην αγορά κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να γίνουν οι μελλοντικοί τεχνολογικοί κολοσσοί που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν εταιρείες, όπως η Amazon.com και η eBay, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τράπεζας της Αγγλίας, Τζον Κάνλιφ.

Ο Κάνλιφ συνέκρινε την κρίση που εξαφάνισε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από την αξία του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων φέτος με την κατάρρευση του dotcom στις αρχές της χιλιετίας.

«Η αναλογία για μένα βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης των dotcom, όταν χάθηκαν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Κάνλιφ στο Point Zero Forum στη Ζυρίχη την Τετάρτη. Πολλές εταιρείες κατέρρευσαν τότε αλλά η τεχνολογία δεν εξαφανίστηκε. Δέκα χρόνια αργότερα οι εταιρείες που επέζησαν – η Amazon και η eBay -αναδείχθηκαν σε κυρίαρχους παίκτες.

Τόνισε ότι η τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζονται τα cryptos έχει σημαντικές εφαρμογές και δυνατότητες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, παρόλο που η αγορά κλονίζεται αυτή τη στιγμή. Η τεχνολογία αυτή και η χρηματοδότηση της θα εξακολουθήσουν να αναπτύσσονται, ό,τι και αν συμβεί τους επόμενους μήνες, καθώς έχει την δυνατότητα τεράστιων επιδόσεων και αλλαγών στη δομή της αγοράς.

Η Τράπεζα της Αγγλίας σχεδιάζει την ανάπτυξη του δικού της ψηφιακού νομίσματος, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει στο τέλος του έτους.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Mobius: Αν θέλετε να ξέρετε πού πηγαίνουν οι μετοχές, κοιτάξτε το bitcoin

Τα Rolex καλύτερη επένδυση από το bitcoin: Τελειώνει το ράλι;

Bitcoin: Στρατηγικός αναλυτής το βλέπει ακόμη και στα 13.000 δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News