Business & Finance Πέμπτη 23/06/2022, 13:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα Rolex καλύτερη επένδυση από το bitcoin: Τελειώνει το ράλι;

Τα Rolex καλύτερη επένδυση από το bitcoin: Τελειώνει το ράλι;

Ενδείξεις αποκλιμάκωσης αρχίζει να δίνει η αγορά των ακριβών ρολογιών, έπειτα από ένα ράλι που μετέτρεψε τα πιο περιζήτητα Rolex και Patek Philippe σε καλύτερη επένδυση όχι μόνο από τις μετοχές αλλά και από τον χρυσό, μερικά κρυπτονομίσματα και τα συλλεκτικά αυτοκίνητα. 

Ο δείκτης Subdial50 index της πλατφόρμας trading ρολογιών Subdial, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές της αγοράς για τα 50 πρώτα σε συναλλαγές πολυτελή ρολόγια, σημειώνει πτώση 6% τις τελευταίες 30 ημέρες. 

Το Rolex Daytona με το μαύρο καντράν και κωδικό 116500LN έχει χάσει το 10% της αξίας του τον τελευταίο μήνα, αν και εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο περίπου 19% τους τελευταίους 12 μήνες. 

Το Patek Philippe Nautilus 5711 με το μπλε καντράν, που έχει τιμή λιανικής 145.230 δολαρίων, υποχωρεί περίπου 12% τις τελευταίες 30 ημέρες, αφότου ανατιμήθηκε κατά 44% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με το Bloomberg. 

«Σε κάποια μοντέλα, σημειώθηκε μεγάλο ράλι και τώρα οι τιμές υποχωρούν σε μάλλον πιο λογικά επίπεδα, όπου και ευθυγραμμίζονται με την πραγματική ζήτηση», λέει ο Ross Crane, a συνιδιοκτήτης της Subdial. 

Πάντως, ο δείκτης Subdial50, που περιλαμβάνει μοντέλα όπως τα Daytona, Datejust Submariner, καθώς και Patek Philippe Nautilus και Audemars Piguet Royal Oak, έχει ενισχυθεί κατά 32% τους τελευταίους 12 μήνες. 

Αυτό σημαίνει ότι τα μεταχειρισμένα ρολόγια ξεπερνούν σε αποδόσεις άλλες εναλλακτικές επενδύσεις, όπως τα συλλεκτικά αυτοκίνητα, τον χρυσό και μερικά κρυπτονομίσματα. Ο S&P 500 σημειώνει το χειρότερο πρώτο εξάμηνο έτους από το 1970. 

Το ενδιαφέρον για τα συλλεκτικά ρολόγια εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς οι καταναλωτές είχαν μεν ρευστότητα αλλά δεν μπορούσαν να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε ταξίδια ή ακριβά εστιατόρια. Ορισμένοι επενδυτές που κέρδισαν μεγάλες αποδόσεις σε μετοχές τεχνολογίας και κρυπτονομίσματα θεωρούσαν τα μεταχειρισμένα ρολόγια ως την επόμενη hot αγορά. 

Έτσι, οι τιμές για ορισμένα Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet υπερδιπλασιάστηκαν καθώς νέοι αγοραστές μπήκαν δυναμικά σε μια αγορά που προηγουμένως απευθυνόταν κυρίως σε παραδοσιακούς συλλέκτη και χομπίστες. 

Τώρα, με τις μετοχές τεχνολογίας και τα κρυπτονομίσματα να πέφτουν και τα επιτόκια να αυξάνονται, ορισμένοι που αγόρασαν με στόχο το κέρδος, πωλούν τα ρολόγια τους.

moneyreview.gr  

Διαβάστε επίσης: 

Flippers, VIPs και λίστες αναμονής 10 χρόνων για ένα Rolex: Πώς «ξέφυγαν» τα ακριβά ρολόγια

Πώς τα Rolex έγιναν καλύτερη επένδυση από τις μετοχές και τα ακίνητα

Γιατί είναι καλή εποχή να πουλάς μεταχειρισμένα Rolex

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS