Business & Finance Τετάρτη 22/06/2022, 22:32
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Bitcoin: Στρατηγικός αναλυτής το βλέπει ακόμη και στα 13.000 δολάρια

Bitcoin: Στρατηγικός αναλυτής το βλέπει ακόμη και στα 13.000 δολάρια

Εάν οι προηγούμενες φούσκες στην αγορά κρυπτονομισμάτων πρόκειται να σκάσουν, το bitcoin αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω. 

Αυτό ακριβώς πρεσβεύει στρατηγικός αναλυτής, ο οποίος προειδοποίησε ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα του πλανήτη μπορεί να διολισθήσει ακόμη και στο επίπεδο των 13.000 δολαρίων, που σημαίνει πτώση 40% από τα σημερινά επίπεδα. 

«Εξακολουθούμε να ρευστοποιούμε τα κρυπτονομίσματα στο σημερινό περιβάλλον», ανέφερε ο Ίαν Χάρνετ, συνιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Absolute Strategy Research.

Εξηγώντας την πρόβλεψή του, ο Χάρνετ σημείωσε ότι τα προηγούμενα ράλι στην αγορά κρυπτονομισμάτων έδειξαν ότι το bitcoin έχει την τάση να υποχωρήσει περίπου 80% από τα ιστορικά υψηλά του. Για παράδειγμα, το 2018, το κρυπτονόμισμα βούλιαξε κοντά στα 3.000 δολάρια, αφού άγγιξε το υψηλό των 20.000 δολαρίων στα τέλη του 2017. 

Μία ανάλογη πτώση το 2022 θα μπορούσε να οδηγήσει το bitcoin στην περιοχή των 13.000 δολαρίων, «βασικό επίπεδο στήριξης», σύμφωνα με τον Χάρνετ. Στο απόγειο της φρενήτιδας στον κόσμο των cryptos το 2021, το bitcoin εκτινάχθηκε στο ιστορικό υψηλό των περίπου 69.000 δολαρίων. 

«Σε έναν κόσμο όπου η ρευστότητα είναι άφθονη, τα bitcoin τα πηγαίνουν περίφημα. Όταν όμως η ρευστότητα αυτή εξαφανίζεται – και αυτό ακριβώς κάνουν αυτή τη στιγμή οι κεντρικές τράπεζες – τότε θα δεις αυτή την αγορά να δέχεται πολύ μεγάλες πιέσεις».

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων πιέζεται καθώς οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων στις κατηγορίες του ενεργητικού που ευνοήθηκαν τα μέγιστα από την άκρως χαλαρή νομισματική πολιτική. 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων βυθίστηκε περισσότερο από 350 δισ.δολάρια. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Κρυπτονομίσματα: Ήρθε το νέο TerraUSD;

Τριγμοί και στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Σαν άλλος JP Morgan: Αυτός είναι ο 30χρονος σωτήρας της βιομηχανίας του crypto

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News