Business & Finance Τετάρτη 15/06/2022, 22:33
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Σε επίπεδα ρεκόρ τα έσοδα και οι πωλήσεις για τον εκδότη του Χάρι Πότερ

Βρετανία: Σε επίπεδα ρεκόρ τα έσοδα και οι πωλήσεις για τον εκδότη του Χάρι Πότερ

Ο εκδότης της σειράς των βιβλίων «Χάρι Πότερ», ο βρετανικός Bloomsbury, κατέγραψε αποτελέσματα ρεκόρ για το οικονομικό έτος που έληξε στα τέλη Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας να επωφελείται από την άνθηση στην ανάγνωση που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Το ερώτημα στο μυαλό όλων ήταν: θα συνεχιστεί το άλμα (στην ανάγνωση) κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Τώρα ξέρουμε την απάντηση: η ανάγνωση είναι μια συνήθεια η οποία ξανάρχισε και συνεχίζει να ανθεί», δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής Νάιτζελ Νιούτον σε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα.

Ο εκδοτικός οίκος κατέγραψε τα «υψηλότερα αποτελέσματα που έχει καταγράψει ποτέ με πωλήσεις που αυξήθηκαν κατά 24% στα 230,1 εκατομμύρια στερλίνες και έσοδα – προ φόρων και εξαιρουμένων έκτακτων στοιχείων – σημείωσαν αύξηση 40% στα 26,7 εκατομμύρια στερλίνες». Σε δύο χρόνια οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 41%.

«Η πανδημία μας έκανε να επαναξιολογήσουμε πώς περνάμε τον χρόνο μας και αυτό μεταφράζεται από μια αύξηση στις πωλήσεις των βιβλίων που μας επιτρέπουν να εξερευνήσουμε τα κέντρα του ενδιαφέροντός μας όπως η κουζίνα, οι δραστηριότητες για να είμαστε σε φόρμα, η ιστορία ή τα μυθιστορήματα», προσθέτει.

Οι πωλήσεις της σειράς για τις περιπέτειες του μικρού μάγου Χάρι Πότερ αυξήθηκαν κατά 5% σε έναν χρόνο, καθώς πλησιάζει η 25η επέτειος της κυκλοφορίας του πρώτου βιβλίου.

Από την άλλη πλευρά του καταλόγου Bloomsbury, τα βιβλία διδασκαλίας σημείωσαν επίσης θετική τάση. Αυτή συνεχίστηκε το πρώτο τρίμηνο για τον όμιλο που «προβλέπει να επενδύσει ενεργά στην ανάπτυξη σε σταθερή κλίμακα και μέσω εξαγορών», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: AFP

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News