Business & Finance Δευτέρα 21/12/2020, 15:01
BUSINESS & FINANCE

D-Day για τη Zoom η ημέρα των Χριστουγέννων

D-Day για τη Zoom η ημέρα των Χριστουγέννων

Έτοιμη για την πλέον πολυάσχολη ημέρα όλων των εποχών, δηλαδή για την ημέρα των Χριστουγέννων, δηλώνει η Zoom, καθώς αρκετές οικογένειες ανά τον κόσμο θα κληθούν να γιορτάσουν «χωρισμένες» ελέω κορωνοϊού και lockdowns.

Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότεροι από 18 εκατ. άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σπίτι και να αποφύγουν τις επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς. Το ίδιο ισχύει για πολλες άλλες χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Όλες αυτές οι συνθήκες συνηγορούν στο γεγονός ότι πολλές οικογένειες θα στραφούν σε ηλεκτρονικές λύσεις, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές. Και μία απ’ αυτές τις ηλεκτρονικές λύσεις είναι η Zoom.

Η τελευταία εμφανίζεται έτοιμη να αντεπεξέλθει στο μεγάλο όγκο εργασίας που την περιμένει, ενώ προς διευκόλυνση των χρηστών αφαίρεσε το όριο των 40 λεπτών για τις δωρεάν τηλε-συνομιλίες.

Πέραν της Zoom, φυσικά, έντονη δραστηριότητα αναμένεται και για τις υπόλοιπες πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης, όπως οι Skype, Google, Meets, FaceTime, Messenger και WhatsApp.

Οι αναλυτές, άλλωστε, θεωρούν ότι η ημέρα των Χριστουγέννων θα είναι η πλέον πολυάσχολη για τις εταιρείες του κλάδου, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας και της τεράστιας ζήτησης.

Εκπρόσωπος της Zoom, υπό αυτό το πλαίσιο, έσπευσε να διαβεβαίωσει ότι η πλατφόρμα δεν πρόκειται να παρουσιάσει προβλήματα, παρά την αυξημένη χρήση που αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στην pre-market του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η τιμή της εταιρείας ενισχύεται σήμερα κατά 4,65% και διαπραγματεύεται σε επίπεδα άνω των 400 δολαρίων.

Μέχρι πρότινος, πάντως, οι προοπτικές επιστροφής στην κανονικότητα είχαν ασκήσει σημαντικές πιέσεις στη μετοχή της Zoom, καθώς οι αναλυτές θεωρούσαν ότι η άρση των lockdowns θα περιορίσει τη χρήση της υπηρεσίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News