Business & Finance Δευτέρα 14/12/2020, 12:37
ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ - ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

Ανοίγουν οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Ανοίγουν οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών

Την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων περιποίησης νυχιών (μανικιούρ, πεντικιούρ) ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Το άνοιγμα θα ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

«Από αύριο το πρωί τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα της “μαύρης εργασίας” είναι δυστυχώς εκτεταμένα. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον» επεσήμανε ο κ. Πέτσας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα, ξεκίνησε και η λειτουργία των κομμωτηρίων καθώς και των βιβλιοπωλείων, ενώ από τις 7 Δεκεμβρίου έχουν ανοίξει και τα εποχικά καταστήματα. Το υπόλοιπο λιανεμπόριο εξακολουθεί να λειτουργεί είτε μέσω e-shop είτε μέσω click away. 

Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διαμηνύοντας ότι παραμονές και ανήμερα δεν θα επιτρέπεται η συγκέντρωη σε σπίτια περισσότερων των εννέα ατόμων, προερχόμενα από δύο διαφορετικές οικογένειες. Παράλληλα, επανέλαβε ότι θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10.00 το βράδυ έως τις 5.00 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. 

Όσον αφορά το εμβόλιο, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι η συνεχίζεται η προετοιμασία, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξει χρήση της άυλης συνταγογράφησης, με παράλληλη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία, καθώς και ενδεχομένως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News