Business & Finance Πέμπτη 10/03/2022, 16:47
BUSINESS & FINANCE

Η Wall Street γυρνάει την πλάτη στη Ρωσία: Αποχωρεί η Goldman Sachs

H ανακοίνωση της τράπεζας

Η Wall Street γυρνάει την πλάτη στη Ρωσία: Αποχωρεί η Goldman Sachs

Την αποχώρησή της από τη Ρωσία ανακοίνωσε η Goldman Sachs. Γίνεται, έτσι, η πρώτη μεγάλη τράπεζα της Wall Street που προχωράει σε μια τέτοια κίνηση μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Η απόφαση της εταιρείας να φύγει από τη Ρωσία προκαλεί ακόμα ένα οικονομικό πλήγμα στη Μόσχα.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση ή το κλείσιμο προϋπαρχουσών υποχρεώσεων στην αγορά και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Goldman Sachs.

O κολοσσός της Wall Street διατηρούσε παρουσία στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν θεωρείται ότι η χώρα αυτή αποτελεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας τραπεζικής της δραστηριότητας. Σε ετήσια αναφορά της, η τράπεζα ανέφερε ότι η πιστωτική της έκθεση στη Ρωσία ανέρχεται στα 650 εκατομμύρια δολάρια.

Ενώ η Goldman αποχωρεί από τη χώρα, η εταιρεία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται εταιρικό χρέος συνδεδεμένο με τη Ρωσία χωρίς η ίδια η τράπεζα να στοιχηματίζει στις κινήσεις των τιμών.

«Στον ρόλο μας ως διαπραγματευτές μεταξύ αγοραστών και πωλητών, βοηθάμε τους πελάτες μας να μειώσουν τον κίνδυνο σε ρωσικούς τίτλους που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά, χωρίς να επιδιώκουμε να κάνουμε κερδοσκοπίες», ανέφερε η Goldman Sachs σε σχετική ανακοίνωση.

Η τράπεζα είχε αρίσει να μεταφέρει στο Ντουμπάι κάποιο από το προσωπικό της που βρισκόταν στη Μόσχα.

Η Citigroup επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της για έξοδο από τη Ρωσία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

FT: Ποια είναι η έκθεση των αμερικανικών τραπεζών στην ρωσική αγορά

Ρωσία: Μαζικό κύμα φυγής – Ποιές επιχειρήσεις της Δύσης αποχωρούν

Goldman Sachs: Πώς το πετρέλαιο μπορεί να αποφύγει το ράλι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News