Business & Finance Τετάρτη 16/12/2020, 17:23
BUSINESS & FINANCE

Παράταση στις προθεσμίες για τα αναδρομικά των κληρονόμων

Έως τις 21 Δεκεμβρίου

Παράταση στις προθεσμίες για τα αναδρομικά των κληρονόμων

Την παράταση των προθεσμιών υποβολής αιτήσεων των κληρονόμων των θανόντων συνταξιούχων, οι οποίοι δικαιούνται την επιστροφή αναδρομικών από τις μειώσεις της περιόδου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φοράς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Η νέα προθεσμία εκπνέει τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου, με τη σχετική απόφαση να λαμβάνει με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κληρονόμων.
Μέχρι σήμερα, στο μεταξύ, έχουν υποβληθεί 183.028 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε 137.047 αποβιώσαντες συνταξιούχους. 

Στο πρώτο στάδιο της αίτησης, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 21 Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι κληρονόμοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση μ’ όλα τα αναγκαία στοιχεία χωρίς να είναι υποχρεωτική η επισύναψη των προβλεπόμενων πιστοποιητικών. 

Εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα, βέβαια, τα επισυνάπτουν κανονικά στην αίτησή τους. Εναλλακτικά, μπορούν να τα προσθέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

  • Οι κληρονόμοι των συνταξιούχων που απεβίωσαν και είχαν μειώσεις στην κύρια σύνταξη τους την περίοδο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016.
  • Κάθε ενήλικος κληρονόμος θα πρέπει να υποβάλλει μια αίτηση. Για ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους.

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ΕΔΩ

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News