BUSINESS & FINANCE

Στόχος να αυξηθεί το μερίδιο της τεχνολογίας στο ελληνικό ΑΕΠ

Στόχος να αυξηθεί το μερίδιο της τεχνολογίας στο ελληνικό ΑΕΠ

«Να σας πω συγχαρητήρια για την πάρα πολύ σημαντική επιτυχία της εταιρείας να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός τραπεζικού κολοσσού, όπως είναι η JP Morgan. Θεωρώ πολύ σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία, αλλά συνολικά και στις δυνατότητες της χώρας αυτήν την επένδυση» σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Viva Wallet κατά την επίσκεψη του στην εταιρεία.

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία λέγοντας πως χαίρεται όταν «καινοτόμες ελληνικές εταιρείες μπορούν και διακρίνονται σε επίπεδο αποτιμήσεων» προσθέτοντας πως «η Ελλάδα δεν είναι μόνο μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό και στις θαυμάσιες παραλίες της, αλλά υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της τεχνολογίας, που μας κάνει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η τεχνολογία θα αποτελεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας».

Stock Options

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην νομοθεσία για τα stock options «που είναι δικό μας δημιούργημα» και εφαρμόζεται στην πράξη «με αποτέλεσμα η υπεραξία η οποία δημιουργείται να διαχέεται σε όλους τους εργαζόμενους. Για μένα αυτό είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης των επιχειρήσεων. Αυτός ο συμμετοχικός – ας το πούμε – καπιταλισμός γύρω από τις start up είναι το μοντέλο του μέλλοντος. Είναι αυτό το οποίο τελικά συνδέει την επιτυχία της εταιρείας με την ευημερία του εργαζόμενου. Και νομίζω αυτό το οποίο βλέπουμε εδώ το βλέπουμε και σε πολλές ελληνικές start up».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ευρύτερο πλέγμα πολιτικών υπέρ της εργασίας και της αύξησης του εισοδήματος των εργαζομένων, που έχει λάβει η κυβέρνηση. «Δεν είναι μόνο τα stock options, καταργήσαμε, το ξέρετε καλά, την εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τις εργοδοτικές εισφορές, άρα κάναμε την φορολόγηση της εργασίας πολύ πιο χαμηλή διότι και αυτό παίζει ένα ρόλο διότι τελικά αυτό το οποίο σας ενδιαφέρει δεν είναι οι απολαβές προ φόρων είναι τι μένει τελικά μετά από φόρους. Άρα, καταργώντας την εισφορά αλληλεγγύης και μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές βοηθάμε εργαζόμενους να έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα που είναι και ουσιαστικά η βασική άμυνα που έχουμε απέναντι και στις πληθωριστικές πιέσεις», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι ελληνικές startups έγιναν «global» – Ο δρόμος προς τα μεγάλα deals

Jamie Dimon: Η JP Morgan επεκτείνεται στην Ελλάδα

Τι ψάχνουν οι ξένες εταιρείες που κάνουν εξαγορές στην Ελλάδα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News