Business & Finance Τρίτη 15/12/2020, 18:34
ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Έναντι 13,9 εκατ. ευρώ η πώληση του πακέτου μετοχών από τους Καλλιτσάντση

Έναντι 13,9 εκατ. ευρώ η πώληση του πακέτου μετοχών από τους Καλλιτσάντση

Στο 20,58% -από 25,6% προηγουμένως- υποχώρησε το ποσοστό των Αναστάσιου και Δημήτριου Καλλιτσάντση, μετά την πώληση 10,7 εκατ. μετοχών του Ελλάκτορα μέσω του fund Pemanoaro Limited. Το πακέτο μετοχών διακινήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 2020, με αποτέλεσμα την είσπραξη του ποσού των 13,9 εκατ. ευρώ. 

Όπως είχε γνωστοποιήσει από το πρωί το moneyreview.gr, το ποσοστό το οποίο τέθηκε προς πώληση, κατέληξε στα χέρια του επενδυτικού σχήματος Invesco Finance των επιχειρηματιών Καϋμενάκη – Μπάκου.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό της οικογένειας Καλλιτσάντση έχει ενεχυριαστεί από το fund Farallon, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει με το ποσό των 50 εκατ. ευρώ την πρωτοβουλία Change4Ellaktor, μέσω της οποίας η διοίκηση της εταιρείας έχει περιέλθει στον έλεγχο των Καλλιτσάντση.

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις πραγματοποιούνται εν όψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 7 Ιανουαρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος της ολλανδικής Reggeborgh, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου.

Η Reggeborgh, από την πλευρά της, φέρεται να ελέγχει το 35% του Ελλάκτορα, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος προαίρεσης (call option) για την απόκτηση του 12,5% του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Στο μεταξύ, σήμερα, η μετοχή του Ελλάκτορα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύθηκε κατά 6,19%, δίνοντας συνέχεια στο ράλι +7,7%, το οποίο καταγράφηκε τη Δευτέρα. Αποτέλεσμα αυτής της διήμερης ανοδικής τάσης είναι η αύξηση της τιμής της μετοχής στο 1,562 ευρώ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News