Business & Finance Πέμπτη 10/12/2020, 18:14
BUSINESS & FINANCE

Στις 7 Ιανουαρίου η κρίσιμη Γ.Σ. για το μέλλον του Ελλάκτορα

Στις 7 Ιανουαρίου η κρίσιμη Γ.Σ. για το μέλλον του Ελλάκτορα

Για τις 7 Ιανουαρίου του 2021 ορίστηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Ελλάκτορα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα του ολλανδικού fund Reggeborgh για αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου και διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα της ημερήσιας ατζέντας της Γ.Σ. είναι τα εξής:

  • Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 212.129.282,97 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της από 1,03 σε€0,04 ευρώ ανά μετοχή, προς ισόποσο συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων. Τροποποίηση του άρθρου 5, παρ. 1, του Καταστατικού της Εταιρείας που αφορά στο Μετοχικό Κεφάλαιο. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της αποφάσεως.
  • Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (όπως αυτό θα διαμορφωθεί σύμφωνα με το πρώτο θέμα της αυτής Ημερήσιας Διάταξης) της Εταιρείας με καταβολή μετρητών μέσω έκδοσης νέων, κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων. Τροποποίηση του άρθρου 5, παρ. 1, του Καταστατικού της Εταιρείας που αφορά στο Μετοχικό Κεφάλαιο. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της αποφάσεως.
  • Ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
  • Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων/μη εκτελεστικών μελών).
  • Ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν. 4449/2017)
  • Εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (αρ. 44 ν. 4449/2017).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια του εξώδικου των Ολλανδών προς τη διοίκηση της εταιρείας, το οποίο απεστάλη στις 3 Δεκεμβρίου του 2020, ως απόρροια της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αδερφών Καλλιτσάντση και του ολλανδικού fund.

Υπενθυμίζεται ότι το Reggeborgh φαίνεται ότι ελέγχει περίπου το 10% του Ελλάκτορα, ενώ διαθέτει δικαίωμα προαίρεσης (call option) για ένα επιπλέον 12,5%, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα «χέρια» του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Στόχος του ολλανδικού fund, όπως έχει επανειλημμένως αφήνει να εννοηθεί, είναι η απόκτηση του ελέγχου της κατασκευαστικής εταιρείας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News