Business & Finance Τρίτη 15/12/2020, 16:04
BUSINESS & FINANCE

ΑΒΑΞ: Στα 8,9 εκατ. ευρώ η κερδοφορία στο 9μηνο

ΑΒΑΞ: Στα 8,9 εκατ. ευρώ η κερδοφορία στο 9μηνο

Καθαρά κέρδη, ύψους 8,9 εκατ. ευρώ, εμφάνισε στο 9μηνο του 2020 ο Όμιλος ΑΒΑΞ, καταφέρνοντας να διατηρήσει σε ελεγχόμενα επίπεδα τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε 8,943 εκατ. ευρώ έναντι 10,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. 

Παράλληλα, ο κύκλος εργασιών συρρικνώθηκε στα 375,7 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 52 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) ανήλθαν σε 34,5 εκατ. ευρώ από 46,7 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2019. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, η όποια επιδείνωση οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα του α’ εξαμήνου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στη διατήτηση του τζίρου στα περσινά επίπεδα, όσον αφορά την περίοδο του γ’ τριμήνου (Ιουλίου-Σεπτεμβρίου). 

Μάλιστα, ο ΑΒΑΞ  κάνει ειδική μνεία στην αυξημένη δραστηριότητα νέων έργων (σ.σ. ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB και έργο Ston Bypass στην Κροατία), η οποία αντιστάθμισε την επιβράδυνση των εργασιών και τις καθυστερήσεις στο μεγάλο ενεργειακό έργο στο Ιράκ. 

Την ίδια ώρα, ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου παρέμεινε στα 617 εκατ. ευρώ, ενώ εκταμιεύτηκαν μακροπρόθεσμα δάνεια, ύψους 29 εκατ. ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στον κατασκευαστικό κλάδο.

Τα ίδια κεφάλαια, τέλος, μειώθηκαν ελαφρά κατά 3,7 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 105,1 εκατ. ευρώ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News