Business & Finance Δευτέρα 24/01/2022, 17:27
BUSINESS & FINANCE

Eurobank Equities: Χαμηλότερη τιμή-στόχος για την Τιτάν – Θετικές προοπτικές

Eurobank Equities: Χαμηλότερη τιμή-στόχος για την Τιτάν – Θετικές προοπτικές

Διαχειρίσιμες θα είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τιταν, σύμφωνα με έκθεση της Eurobank Equities, η οποία αναθεώρισε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τα έσοδα της περιόδου 2021-2023, μειώνοντας όμως τις εκτιμήσεις τις για τα EBITDA.

Η νέα τιμή – στόχος για την Τιτάν τίθεται στα 17,9 ευρώ από 20 ευρώ που ήταν νωρίτερα, ενώ όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση, η χρηματιστηριακή διατηρεί θετικές προβλέψεις για την εταιρεία.

Ειδικότερα, η Eurobank Equities παρατηρεί ότι η μετοχή της Τιτάν επιβαρύνθηκε αφενός από την αναστάτωση στις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς και από ορισμένες γεωπολιτικές εντάσεις, που αύξησαν με τη σειρά τους το κόστος εισροών.

Η Eurobank Equities αύξησε τις εκτιμήσεις της κατά 3% για τα έσοδα της Τιτάν, προβλέποντας ότι οι υψηλότερες τιμές θα μετριάσουν τον αντίκτυπο του κόστους ειαγωγών. Για την περίοδο 2021-2023, αναμένεται μείωση των EBITDA κατά 6,5% λόγω της επιβάρυνσης από τις φουσκωμένες τιμές ενέργειας και του κόστους μεταφοράς προϊόντων. Παράλληλα, αναμένει πως τα χρέη της Τιτάν θα μειωθούν με βραδύτερο ρυθμό από το προσδοκώμενο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τιτάν: Ο πρώτος τράκτορας με LNG για τις μεταφορές τσιμέντου στην Ελλάδα

ΤΙΤΑΝ: «Άλμα» 41,4% στα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News