Business & Finance Παρασκευή 21/01/2022, 20:40
BUSINESS & FINANCE

Αμερικανικές τράπεζες: Έκλεισαν αριθμό ρεκόρ υποκαταστημάτων το 2021

Αμερικανικές τράπεζες: Έκλεισαν αριθμό ρεκόρ υποκαταστημάτων το 2021

Οι τράπεζες των ΗΠΑ έκλεισαν αριθμό ρεκόρ υποκαταστημάτων λιανικής το 2021, καθώς οι πελάτες στρέφονται όλο και περισσότερο στην ψηφιακή τραπεζική και ο κλάδος ενοποιείται.

Οι τράπεζες των ΗΠΑ έκλεισαν 2.927 υποκαταστήματα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Market Intelligence, ενώ έχουν ανοίξει περισσότερα από 1.000 υποκαταστήματα. Πρόκειται για κλείσιμο 38% περισσότερων υποκαταστημάτων από το προηγούμενο ρεκόρ των 2.126 που έκλεισαν το 2020.  

Πρόκειται για ένα ακόμη έτος ρεκόρ για το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών, μετά το αντίστοιχο του 2020, καθώς η πανδημία Covid επιτάχυνε τη μετάβαση στην ψηφιοποίηση. 

«Αναμένουμε ότι η πτωτική τάση στα υποκαταστήματα θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια… καθώς ολοένα και περισσότερες τραπεζικές συναλλαγές γίνονται τώρα ψηφιακά», δήλωσε ο Γκέραρντ Κάσιντι, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών τραπεζών των ΗΠΑ στην RBC Capital Markets. .

Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων λαμβάνει επίσης χώρα τη στιγμή που οι τράπεζες ενοποιούνται, με τις συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο να ξεπερνούν τα 77 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, το υψηλότερο επίπεδο από το 2006, σύμφωνα με την S&P Global.

«Καθώς η ενοποίηση συνεχίζεται και υπάρχουν αλληλοκαλυπτόμενα υποκαταστήματα όταν εγκρίνονται οι συμφωνίες, δεν χρειάζεται να υπάρχουν δύο υποκαταστήματα στην Main Street», είπε ο Κάσιντι.

Η Wells Fargo ήταν η τράπεζα που έκλεισε τα περισσότερα υποκαταστήματα το 2021, 267 στον αριθμό, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence.

Επίσης, ενώ η JPMorgan Chase βρίσκεται στην έκτη θέση ως προς τον αριθμό υποκαταστημάτων που έκλεισε πέρυσι, η τράπεζα άνοιξε τα περισσότερα υποκαταστήματα το 2021 με 169 νέες τοποθεσίες καθώς επεκτείνεται σε νέες αγορές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News