Business & Finance Παρασκευή 7/01/2022, 20:55
WALL STREET

Citigroup: Απολύονται στις 31 Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι

Citigroup: Απολύονται στις 31 Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι

Η Citigroup θα αποτελέσει τον πρώτο κορυφαίο χρηματοπιστωτικό όμιλο της Wall Street που θα επιβάλει εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, απολύοντας όσους εργαζομένους δεν έχουν συμμορφωθεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

Η τράπεζα υπενθύμισε στους υπαλλήλους σε υπόμνημα που εστάλη την Παρασκευή σχετικά με την πολιτική της, η οποία γνωστοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι τον Οκτώβριο, ότι οι εργαζόμενοί της θα πρέπει να είναι «πλήρως εμβολιασμένοι». Τότε, η τράπεζα είπε ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να υποβάλουν πιστοποιητικό εμβολιασμού έως τις 14 Ιανουαρίου.

Όσοι δεν έχουν συμμορφωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών, με την τελευταία ημέρα απασχόλησής τους να είναι η 31η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπόμνημα. Εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Citigroup, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από πλευράς ενεργητικού και σημαντικός παίκτης στις αγορές σταθερού εισοδήματος, είχε την πιο επιθετική πολιτική όσον αφορά στον εμβολιασμό μεταξύ των εταιρειών της Wall Street. Ανταγωνίστριες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase και της Goldman Sachs, έχουν σταματήσει μέχρι στιγμής να απολύουν τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους τους.

Η Citigroup ανακοίνωσε ότι έλαβε την απόφαση αυτή επειδή ως κυβερνητικός ανάδοχος έπρεπε να συμμορφωθεί με την εκτελεστική εντολή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για τα εμβόλια. Η τράπεζα γνωστοποίησε επίσης ότι η επιβολή της εντολής της θα συμβάλει στη μεγαλύτερη ασφάλεια των εργαζομένων που επιστρέφουν στον χώρο των γραφείων τους.

Πάνω από το 90% των εργαζομένων έχουν συμμορφωθεί με την εντολή εμβολιασμού και το ποσοστό αυτό αυξάνεται όσο πλησιάζει η προθεσμία, σύμφωνα με πηγές. 

Ενώ ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας έχουν υιοθετήσει την τηλεργασία ως μόνιμο μοντέλο, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Wall Street, συμπεριλαμβανομένου του Τζέιμι Ντάιμον της JPMorgan και του Τζέιμς Γκόρμαν της Morgan Stanley, έχουν υπογραμμίσει την ανάγκη να φέρουν τους εργαζόμενους πίσω στα γραφεία τους. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Τηλεργασία προσφέρουν οι JP Morgan και Citigroup

Ford: Εμβόλιο ή άδεια άνευ αποδοχών – Προθεσμία στους υπαλλήλους της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News