Business & Finance Δευτέρα 22/11/2021, 20:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιά μετοχή του S&P 500 αυξήθηκε 107.060% την τελευταία 20ετία;

Ποιά μετοχή του S&P 500 αυξήθηκε 107.060% την τελευταία 20ετία;

Την ώρα που η Monster Beverage Corp βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πιθανή συγχώνευση με τη Constellation Brands, διαθέτει μία ξεχωριστή διάκριση: τον τίτλο της κορυφαίας μετοχής του αμερικανικού χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500 στη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών. 

Η μετοχή της εταιρείας παρασκευής ενεργειακών ποτών έχει αυξηθεί 107.060% τα τελευταία 20 χρόνια έως το κλείσιμο της Παρασκευής, με το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της να έχουν καταγραφεί στη διάρκιεια της τελευταίας 10ετίας.  

Ωστόσο, τα τελευταία 10 έτη, οι αποδόσεις της Constellations είναι υπερδιπλάσιες από τις αντίστοιχες της Monster, η οποία έχει την Coca-Cola κορυφαίο μέτοχο.

Η Monster έχει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 48 δισ.δολαρίων, ενώ η Constellation Brands, που παρασκευάζει την Corona έχει κεφαλαιοποίηση 44 δισ.δολαρίων. 

 

The beverage-maker has been S&P 500's top performer over last 20 years
  

 

Η Monster εξετάζει αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο πιθανής συμφωνίας, όμως, σύμφωνα με αναλυτές, φαίνεται δύσκολη η όποια συναλλαγή. Η ακριβής διάρθρωση της όποιας συνεργασίας ή συγχώνευσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή και ακόμη είναι άγνωστο εάν οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε πλήρη συγχώνευση σε κάποια άλλη συμφωνία. 

Μία θετική έκβαση των συζητήσεων θα αποτελούσε πραγματικά μεγάλη έκπληξη στους επενδυητές, ανέφερε αναλυτής της Jefferies, ενώ και αναλυτής της Goldman Sachs δεν βλέπει να υπάρχει στρατηγική λογική σε μία συγχώνευση των δύο εταιρειών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News