Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 10:14 ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
BUSINESS & FINANCE

Eurobank: Γιατί συμφέρει την επιχείρησή σας η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών

Υπηρεσίες όπως το Paygate προσφέρουν ευελιξία, ευκολία και πολλά περισσότερα

Eurobank: Γιατί συμφέρει την επιχείρησή σας η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών

Γιατί συμφέρει την επιχείρησή σας η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών;

Δεν βρισκόμαστε πολύ μακριά από εποχές κατά τις οποίες οι περισσότεροι θεωρούσαν τα μετρητά ως τη βέλτιστη λύση για τις συναλλαγές μίας επιχείρησης. Οι πιο παλιοί θα θυμούνται τον πίνακα που υπήρχε σε παντοπωλεία και όχι μόνο, με τον καλοντυμένο, χαρούμενο επιχειρηματία που πουλάει τοις μετρητοίς, σε αντίθεση με τον ρακένδυτο, απελπισμένο έμπορο που πουλάει επί πιστώσει. Τα πράγματα, εν έτει 2021, είναι αρκετά διαφορετικά, καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές όχι απλά έχουν μπει στη ζωή μας, αλλά, πλέον, κυριαρχούν στον κόσμο του εμπορίου. Αν είστε ακόμη επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι τίποτα δεν σας συμφέρει και δεν σας προσφέρει την επιθυμητή ρευστότητα όσο τα μετρητά, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη και να αντιληφθείτε πως, από κάθε πλευρά, η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι προς το συμφέρον της επιχείρησής σας.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών για μία επιχείρηση είναι ποικίλα και το σημαντικότερο είναι πως διασφαλίζουν κάθε πλευρά που συμμετέχει, είτε πρόκειται για εσάς ως επιχειρηματία, είτε τους προμηθευτές ή τους συνεργάτες σας, είτε, φυσικά, τους πελάτες αλλά και το εν δυνάμει κοινό σας. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές έχετε καλύτερο έλεγχο στα οικονομικά σας

Έχετε μείνει ακόμη στην εποχή που μετράγατε χαρτονομίσματα και κέρματα; Δίνοντας προτεραιότητα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μπορείτε να ελέγχετε ανά πάσα στιγμή ό,τι αφορά τα οικονομικά της επιχείρησής σας, είτε αφορά δαπάνες, είτε αφορά τους τζίρους σας – και όχι μόνο. Μπορείτε να παρακολουθείτε με μία ματιά τους λογαριασμούς και τις κάρτες σας, ακόμη και από το κινητό σας, να κάνετε πληρωμές από οπουδήποτε, ακόμη και μεταφορές και εμβάσματα από λογαριασμούς σας σε διαφορετικές τράπεζες. Απολαμβάνετε ακόμη ευκολίες όπως η ηλεκτρονική τιμολόγηση και αρχειοθέτηση και έχετε τον πλήρη έλεγχο σε κάθε τι το οποίο αφορά τα χρήματά σας.

Σας παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στον τομέα των οικονομικών σας από την ασφάλεια. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές συναλλαγές, εσείς και όσοι συνεργάζεστε απολαμβάνετε ένα περιβάλλον στο οποίο ο κίνδυνος να πέσετε θύμα κάποιας απάτης, ή και κάποιου δικού σας λάθους, είναι σημαντικά μειωμένος. Με δεδομένα όπως η εύκολη και γρήγορη εξακρίβωση ταυτότητας ή η εξασφάλισή σας μέσω χρήσης προηγμένων Firewall και πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης, αλλά και διαθέτοντας ακόμη περισσότερες δικλείδες ασφαλείας όπως χρήση βιομετρικής ταυτοποίησης ή κωδικού μιας χρήσης (OTP) ή και αυτόματη αποσύνδεση μετά από κάποια λεπτά αδράνειας, μπορείτε να αισθάνεστε σιγουριά ακόμη και κατά τη διαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών. Επιπρόσθετα, αν συμβεί κάτι ατυχές και κάποιος επιχειρήσει να σας εξαπατήσει, είστε κατά κάποιο τρόπο εξασφαλισμένοι, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, οι τράπεζες καλύπτουν απώλειες χρημάτων από λογαριασμό ή κάρτα σας αν πραγματοποιηθεί μία συναλλαγή που δεν έχετε εγκρίνει.

Κερδίζετε χρόνο και χρήματα

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά τα πλεονεκτήματα που έχετε. Μπορείτε να διεκπεραιώνετε τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές γρήγορα και με πολλούς τρόπους, κερδίζοντας σε πολλές περιπτώσεις και πολύτιμο χρόνο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε πάγιες εντολές για πληρωμές που πραγματοποιείτε κάθε μήνα, να κάνετε επαναλαμβανόμενες ή ομαδικές συναλλαγές χωρίς περιττές κινήσεις – και όλα αυτά οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, ακόμη και Σαββατοκύριακα ή αργίες. Μπορείτε όμως και να εξοικονομείτε χρήματα χρησιμοποιώντας τις e-συναλλαγές, όπως π.χ. από πληρωμές λογαριασμών και μεταφορές χρημάτων, αξιοποιώντας υπηρεσίες χαμηλών συνδρομών που αυτοματοποιούν τη διαδικασία, σας απαλλάσσουν από συνεχείς επισκέψεις σε τράπεζες, αλλά και κάθε είδους ταλαιπωρία και περιττά έξοδα. 

Eurobank: Γιατί συμφέρει την επιχείρησή σας η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών-1
Πηγή: shutterstock

Οι νέες υπηρεσίες online εισπράξεων σας διευκολύνουν σε κάθε επίπεδο

Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, έχουν αναπτυχθεί νέες λύσεις στον τομέα των online εισπράξεων που σας λύνουν τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Υπηρεσίες όπως το Paygate σας προσφέρουν ευελιξία, ευκολία και πολλά περισσότερα. Πρόκειται για μία υπηρεσία που απευθύνεται σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να αυτοματοποιήσουν τις εισπράξεις τους οι οποίες δέχονται πληρωμές πελατών τους με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού (μεταφορές/εμβάσματα) όπως ενδεικτικά επιχειρήσεις που διαθέτουν e-shop και επιθυμούν να εμπλουτίσουν τους τρόπους πληρωμής, επιχειρήσεις που δέχονται τηλεφωνικές παραγγελίες κλπ. Κάθε αίτημα πληρωμής περιλαμβάνει τα στοιχεία της οφειλής μαζί με στοιχεία ταυτοποίησης που εσείς ορίζετε για την αναγνώριση της κάθε πληρωμής. Προκειμένου για την αποστολή ενός αιτήματος πληρωμής είναι απαραίτητο να έχετε τα email addresses των πελατών σας. Με αυτόματες, online διαδικασίες ζητάτε τα χρήματα που σας οφείλουν οι πελάτες σας και ενημερώνεστε για κάθε σας είσπραξη, ενώ, χωρίς κόστος, οι πελάτες σας κάνουν γρήγορα και με ασφάλεια τις πληρωμές τους σε εσάς από την τράπεζα της επιλογής τους. 

Η διατραπεζική υπηρεσία PayGate σάς δίνει τη δυνατότητα να τη συνδέσετε με το μηχανογραφικό σύστημα της επιχείρησής σας (ERP), έτσι, όταν ολοκληρώνεται μια πληρωμή, το σύστημά σας ενημερώνεται αυτόματα. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα να βλέπετε αμέσως στον λογαριασμό σας τα χρήματα από τις πληρωμές των πελατών σας, ακόμη και σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες. Με την υπηρεσία Paygate περιορίζετε τον χρόνο που δαπανάτε για είσπραξη των οφειλών σας, ενώ η υπηρεσία μπορεί να συνδυαστεί με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και αρχειοθέτηση. Τέλος, η ηλεκτρονική επεξεργασία των εισπράξεων σας προστατεύει από λανθασμένες πληρωμές που μπορεί να οφείλονται σε λάθη πελατών σας κατά την καταχώρηση της συναλλαγής.

moneyreview.gr

#sponsored

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News