Business & Finance Πέμπτη 28/10/2021, 07:41
BUSINESS & FINANCE

Πώς να σβήσετε τις φωτογραφίες των παιδιών σας από το Google

Το εργαλείο της Google είναι διαθέσιμο σε παιδιά κάτω των 18 ετών και τους γονείς τους

Πώς να σβήσετε τις φωτογραφίες των παιδιών σας από το Google

Τη δυνατότητα σε ανήλικους και στους γονείς τους να σβήσουν φωτογραφίες τους από τα αποτελέσματα της αναζήτησης δίνει η Google, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την καλύτερη προστασία των νεότερων χρηστών της πλατφόρμας της. 

Όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, δημιουργεί ένα εργαλείο που επιτρέπει σε γονείς και σε παιδιά κάτω των 18 ετών να ζητήσουν την αφαίρεση φωτογραφιών από την αναζήτηση. 

Η Google έδινε έως τώρα τη δυνατότητα στον καθένα να ζητήσει την αφαίρεση προσωπικών στοιχείων και φωτογραφιών από την αναζήτηση, στην περίπτωση αυτά που ανήκουν σε κατηγορίες όπως «ακατάλληλο, χωρίς συναίνεση» ή «στοιχεία ταυτότητας, ιατρικά στοιχεία, οικονομικά στοιχεία». Τώρα, στις κατηγορίες που μπορούν να αφαιρεθούν προστίθενται και οι φωτογραφίες ανηλίκων. 

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν να διαχειριστούν κάποιες μοναδικές προκλήσεις online, ειδικά όταν μία φωτογραφία τους είναι αναπάντεχα διαθέσιμη στο ίντερνετ», γράφει η Google στο blog της. «Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει ώστε να δοθεί στους νέους ανθρώπους περισσότερος έλεγχος για το ψηφιακό αποτύπωμά τους και το πού μπορούν να βρεθούν οι φωτογραφίες τους στην αναζήτηση». 

Η φόρμα την οποία έχει δημιουργήσει η Google επιτρέπει στον χρήστη να υποδείξει τα URL ή τα αποτελέσματα αναζήτησης στα οποία εμφανίζονται οι φωτογραφίες που θέλει να σβήσει. 

Η ομάδα της Google θα εξετάσει κάθε αίτημα και θα ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες, όπου αυτές χρειάζονται. 

Όμως, όπως τονίζει η εταιρεία, η κίνηση αυτή δεν «κατεβάζει» τις φωτογραφίες από το ίντερνετ. Για κάτι τέτοιο, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή του σάιτ που τις έχει δημοσιεύσει και να ζητήσει την αφαίρεση του περιεχομένου. 

Η Google ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι ενισχύει τα μέτρα προστασίας για τα παιδιά και τους εφήβους. Για παράδειγμα, το YouTube, που ανήκει στην Google, δείχνει σε όλους τους χρήστες από 13 έως 17 ετών μηνύματα που τους υπενθυμίζουν να «κάνουν ένα διάλειμμα» από το ίντερνετ ή ότι είναι ώρα για ύπνο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News