Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 16:34
BUSINESS & FINANCE

Papaki: Λανσάρει οδηγό τηλεργασίας – Ο τέσσερις βασικές αρχές

φωτ.: Shutterstock

Ανανεωμένη πολιτική τηλεργασίας, βάσει της οποίας οι εργαζόμενοι έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα και σαφείς οδηγίες σχετικά με την εργασία από απόσταση, παρουσίασε το Papaki, που δραστηριοποιείται ως καταχωρητής domain και digital enabler στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η συγκεκριμένη Πολιτική βασίστηκε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: την αύξηση της αποδοτικότητας /παραγωγικότητας, την μείωση του στρες, την ευελιξία και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της. 

Από τη στιγμή που υιοθετήθηκε στην εταιρεία η τηλεργασία το 2016, το Papaki δημιούργησε έναν ολοκληρωμένο οδηγό τηλεργασίας. Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών που εδραιώθηκαν στην Ελλάδα λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, κατά την οποία η πλειοψηφία των επιχειρήσεων υιοθέτησε την τηλεργασία, το Papaki προχώρησε στον εμπλουτισμό και την ανανέωση του ήδη υφιστάμενου οδηγού, δημιουργώντας ένα πιο ξεκάθαρο πλαίσιο για τους εργαζομένους που επιλέγουν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε έναν νέο αναλυτικό οδηγό, στον οποίο θα μπορούν να πλοηγηθούν στους κανόνες, στα απαραίτητα εργαλεία και τις ενέργειες που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους για να εργαστούν αποτελεσματικά από όπου κι αν βρίσκονται.

Συγκεκριμένα, η νέα πολιτική τηλεργασίας παρέχει σαφείς πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν οι εργαζόμενοι του Papaki να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους, να μειώσουν το στρες και πώς να διαμορφώσουν τον εργασιακό τους χώρο και περιβάλλον, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα της εργασίας και της ζωής τους. Επιπλέον, αναγράφονται και αναλύονται όλα εκείνα τα εργαλεία που προτείνει και χρησιμοποιεί η εταιρεία, ώστε η εργασία εξ αποστάσεως να γίνεται ευκολότερη και αποδοτικότερη.

Οι βασικές αξίες του οδηγού

Οι αρχές γύρω από τις οποίες κινείται ο ανανεωμένος οδηγός είναι το work-life balance, η ουσιαστική επικοινωνία με τους συναδέλφους, ο επαγγελματισμός, η αφοσίωση στους στόχους, ο σωστός προγραμματισμός στη διαχείριση των εργασιών κ.α. Συχνά, στο μοντέλο της τηλεργασίας, παρατηρείται το φαινόμενο «burnout», γι΄αυτό μικρά διαλείμματα μετά το πέρας του κάθε task είναι ζωτικής σημασίας. Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ασφάλεια των δεδομένων είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα μιας εταιρείας. Γι’ αυτό το Papaki έχει εξασφαλίσει τα κατάλληλα εργαλεία που θα διατηρήσουν ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα τόσο της εταιρείας όσο και των πελατών του. Σύμφωνα με τον οδηγό, είναι αναγκαίο, να υπάρχει σταθερή και ασφαλής σύνδεση στο διαδίκτυο, όπως και απρόσκοπτη σύνδεση στο VPN της εταιρείας.

Η Αγγέλα Ανθουλάκη, Co-Founder & Chief People and Culture Officer, δήλωσε σχετικά, «Ήδη από το 2016, το Papaki είχε συμπεριλάβει την τηλεργασία και τα ευέλικτα ωράρια στη λειτουργία του. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε από τις πρώτες εταιρείες που θεσπίζουν δομημένη Πολιτική για την εργασία εξ αποστάσεως. Έτσι, δώσαμε στον κάθε εργαζόμενο μας την ελευθερία να εργαστεί από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμεί, όπως μια ήσυχη καφετέρια στη γειτονιά του ή μια πανέμορφη εξωτική παραλία, αλλά και να προσαρμόσει το πρόγραμμά του με τον τρόπο που εξυπηρετεί καλύτερα τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και της δουλειάς του. Για παράδειγμα, οι γονείς εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν έως δύο ώρες διάλειμμα στο μέσον της ημέρας, ώστε να ασχοληθούν με τα παιδιά τους και να αναπληρώσουν την δουλειά τους αργότερα μέσα στην ημέρα. Παράλληλα, με την τηλεργασία ενισχύεται η σημασία που δίνει η εταιρεία στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού μειώνονται οι  μετακινήσεις από και προς το χώρο εργασίας και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News