Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 12:02
BUSINESS & FINANCE

Σεισμόπληκτοι: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης – Άμεσες ενισχύσεις 25-30 εκατ.

Με μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας η κρατική αρωγή σε όσους επλήγησαν από τον σεισμό στην Κρήτη

Σεισμόπληκτοι: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης – Άμεσες ενισχύσεις 25-30 εκατ.

Εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων στην Κρήτη, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αnt1, «θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως».

Σημειώνεται ότι στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές στην Κρήτη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Παρίσι. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα. Ουσιαστικά, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων πολιτών από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.

Στο Ηράκλειο κλιμάκιο του υπ. Ναυτιλίας για τη διερεύνηση τυχόν ζημιών στο λιμάνι

Αύριο το πρωί αναμένεται να μεταβεί στο Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος θα προΐσταται της επιθεώρησης του λιμανιού για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκλήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς. Μαζί με τον κ. Κυριαζόπουλο θα βρίσκεται ο Διευθυντής Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Αντώνης Γλυνός.

Ήδη από χθες ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης ξεκίνησε κύκλο επαφών με τους αρμόδιους φορείς του νομού Ηρακλείου προκειμένου να διερευνηθούν οι ανάγκες και να καθοριστεί η συνδρομή του ΥΝΑΝΠ σε δεύτερο χρόνο, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News