Business & Finance Τρίτη 14/09/2021, 14:31
BUSINESS & FINANCE

Amazon: Στα 18 δολάρια την ώρα ο μέσος μισθός των νέων προσληφθέντων

Amazon: Στα 18 δολάρια την ώρα ο μέσος μισθός των νέων προσληφθέντων

Σε αύξηση του μέσου μισθού νέων υπαλλήλων προχώρησε η Amazon, που τώρα ανέρχεται στα 18 δολάρια ανά ώρα. Το σχέδιο της εταιρείας είναι να προσελκύσει περισσότερους από 125.000 υπαλλήλους για τους χώρους των αποθηκών και στις αποθήκες της στις ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής παγκοσμίως ανακοίνωσε επίσης ότι σε συγκεκριμένες τοποθεσίες οι υπάλληλοι που προσλαμβάνονται θα λαμβάνουν 3.000 δολάρια σε μπόνους με την πρόσληψή τους και ο μισθός τους θα φτάνει τα 22,50 δολάρια την ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Amazon ήταν από τις πρώτες εταιρείες λιανικής που ανέβασε τον κατώτατο στα 15 δολάρια την ώρα το 2018. Το Μάιο αυτού του έτους η Amazon είχε επισημάνει ότι ο μέσος μισθός θα κυμαίνεται στα 17 δολάρια.

Η Amazon προσπαθεί να προσελκύσει υπαλλήλους, καθώς θέλει να στελεχώσει τις 100 νέες μονάδες logistics που θα αρχίσουν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του μήνα στις ΗΠΑ. Από την αρχή του έτους ήδη 250 νέες μονάδες logistics έχουν αρχίσει να λειτουργούν από την Amazon. Επίσης, οι νέοι προσληφθέντες θα ενισχύσουν τις παραδόσεις πακέτων στους συνδρομητές της Amazon, οι οποίοι πληρώνουν για παράδοση εντός μίας μέρας.

Γενικά η κατάσταση στις ΗΠΑ όσον αφορά τις εφοδιαστικές αλυσίδες είναι εξαιρετικά περιοριστική για τις εταιρείες, γεγονός που αποδεικνύεται από τον αριθμό των επιχειρήσεων που προσφέρουν μπόνους από την αρχή και περισσότερα προνόμια. Ενδεικτικά, η Walmart ανακοίνωσε στην αρχή του μήνα ότι θα προσλάβει 20.000 νέα άτομα, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News