Κόσμος Πέμπτη 9/09/2021, 18:48
ΚΟΣΜΟΣ

Amazon: Θα καταβάλει τα δίδακτρα για το προπτυχιακό υπαλλήλων της

Amazon: Θα καταβάλει τα δίδακτρα για το προπτυχιακό υπαλλήλων της

Τα δίδακτρα τετραετούς πανεπιστημιακής φοίτησης διατίθεται να καταβάλει η Amazon για την πλειονότητα των περίπου 750.000 εργαζομένων της στις ΗΠΑ που πληρώνονται με την ώρα. Η τεχνολογική εταιρεία θα πληρώσει για πρώτη φορά τα δίδακτρα, τις επιπλέον χρεώσεις και τα βιβλία για τους εργαζομένους της στις αποθήκες, στις μεταφορές και σε άλλους κλάδους, εφόσον πληρώνονται με την ώρα και θέλουν να αποκτήσουν τίτλο προπτυχιακού.

Επιπλέον, η Amazon θα ξεκινήσει να καλύπτει προγράμματα απόκτησης τίτλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εξετάσεις του Λυκείου και εξετάσεις πιστοποίησης της αγγλικής γλώσσας. Η εταιρεία δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη λίστα των πανεπιστημίων με τα οποία θα συνεργαστεί και συνεπώς θα μπορούν να δεχτούν τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους της.

Όσοι εργαζόμενοι έχουν δουλέψει τουλάχιστον 90 ημέρες στην Amazon θα μπορούν να αξιοποιήσουν την προσφορά αυτή. Βέβαια, προϋπόθεση είναι να συνεχίσουν να εργάζονται σε πλήρες ή μερικό ωράριο στην Amazon όσο παρακολουθούν τα μαθήματα. Οι εργαζόμενοι στη Whole Foods, θυγατρική της Amazon, δεν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Amazon ανακοινώνει τέτοιου είδους πρωτοβουλία. Ωστόσο, έχει προσφέρει να καλύψει τα δίδακτρα για διετή προγράμματα εξειδίκευσης και πιστοποιήσεις σε ορισμένα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News