BUSINESS & FINANCE

Όμιλος Φουρλή: Μισό δισ. ευρώ ο στόχος για την «προίκα» της Trade Estates

Όμιλος Φουρλή: Μισό δισ. ευρώ ο στόχος για την «προίκα» της Trade Estates

Με πρόσθετα ακίνητα αξίας 200 εκατ. ευρώ πρόκειται να ενισχυθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα το χαρτοφυλάκιο της Trade Estates AEEAΠ του Ομίλου Φουρλή, ενώ υπό συζητήσεις βρίσκεται ο όμιλος και για άλλα ακίνητα αξίας 100 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω αποκάλυψε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ομίλου Βασίλης Φουρλής κατά τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου με τους αναλυτές, τονίζοντας ότι στόχος είναι η Trade Estates AEΕΑΠ να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες σε ό,τι αφορά τα ακίνητα στην κατηγορία big boxes (καταστήματα μεγάλης επιφάνειας) και κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας. Η εταιρεία υπενθυμίζεται ότι διαθέτει ήδη ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 185 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο «πακέτο» των 200 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το εμπορικό πάρκο στο Ελληνικό, επένδυση 55 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουνίου, τα IKEA σε Πάτρα και Ηράκλειο, καθώς και κατάστημα μεγάλης επιφάνειας (big box) στην Αθήνα. Σε ό,τι αφορά ειδικά το Ελληνικό, στο εμπορικό πάρκο θα αναπτυχθεί ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους, με τη διοίκηση του ομίλου να διατυπώνει την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει το 2025.

Στο άμεσο μέλλον, μέχρι τα τέλη του έτους δηλαδή, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την έναρξη λειτουργίας δύο μικρών ΙΚΕΑ (στις 8 Σεπτεμβρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας και τον Νοέμβριο στο The Mall Athens, στο Μαρούσι), το άνοιγμα ενός καταστήματος Intersport στη Βουλγαρία και ενός στην Κύπρο, ανακαινίσεις 12 καταστημάτων Intersport στην Ελλάδα, αλλά και το κλείσιμο ακόμη 1-2 καταστημάτων Intersport στην Τουρκία. Πάντως, εδώ και τρεις μήνες στη γείτονα λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα της Intersport, το οποίο είναι ήδη το πρώτο σε πωλήσεις μεταξύ των καταστημάτων του εν λόγω σήματος στην χώρα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους -αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσει το 2022- θα ξεκινήσει να λειτουργεί το τμήμα που αφορά στη δραστηριότητα των αθλητικών ειδών του νέου logistics center του ομίλου το οποίο κατασκευάζεται στα Οινόφυτα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News