BUSINESS & FINANCE

Τον Νοέμβριο το μικρό ΙΚΕΑ στο The Mall Athens – Ποιες άλλες επενδύσεις κάνει ο όμιλος Φουρλή

Τον Νοέμβριο το μικρό ΙΚΕΑ στο The Mall Athens – Ποιες άλλες επενδύσεις κάνει ο όμιλος Φουρλή

Δύο νέα μικρά ΙΚΕΑ, καθώς και δύο καταστήματα αθλητικών ειδών, περιλαμβάνει ο επενδυτικός σχεδιασμός του Ομίλου Φουρλή σε ό,τι αφορά την ίδρυση νέων σημείων πώλησης για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Στις 8 Σεπτεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσει το δεύτερο ΙΚΕΑ νέας γενιάς -κατάστημα δηλαδή μικρό εντός του αστικού ιστού- στη Βουλγαρία. Το νέο κατάστημα θα λειτουργεί στη Σόφια, στο εμπορικό κέντρο «Mall of Sofia». Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε να λειτουργεί στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στη Βάρνα το πρώτο ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους, επιφάνειας 8.000 τ.μ., εντός του εμπορικού κέντρου Delta Planet Mall.

Τον Νοέμβριο θα ακολουθήσει το δεύτερο μικρό ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και δη στο Μαρούσι, στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens». Το νέο μικρό ΙΚΕΑ, επιφάνειας 2.000 τ.μ., θα λειτουργεί στον 4ο όροφο του εμπορικού κέντρου. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μικρό ΙΚΕΑ στην Ελλάδα λειτούργησε πριν από λίγο καιρό στον Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη. Με βάση το πλάνο ανάπτυξης στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο) που ο όμιλος λειτουργεί τα καταστήματα ΙΚΕΑ, θα ανοίξουν πέντε καταστήματα ΙΚΕΑ μεσαίου μεγέθους 5.000 – 12.000 τ.μ. και 10 καταστήματα μικρού μεγέθους 1.000 – 2.000 τ.μ την επόμενη πενταετία.

Νέα καταστήματα αναμένονται εντός του β’ εξαμήνου του 2021 και στον κλάδο των αθλητικών ειδών. Ειδικότερα, ο όμιλος σχεδιάζει να ανοίξει δύο νέα καταστήματα Intersport, έτσι ώστε στο τέλος του έτους να διαθέτει ένα δίκτυο 121 καταστημάτων Intersport και 17 καταστημάτων The Athlete’s Foot. Επίσης θα λειτουργούν πλήρως τα ηλεκτρονικά καταστήματα καταστήματα Intersport σε Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Κύπρο και το ηλεκτρονικό κατάστημα The Athlete’s Foot σε Ελλάδα. Το πρώτο εξάμηνο του 2021 προστέθηκε στο δίκτυο και συγκεκριμένα τον Ιούνιο ήταν ένα Intersport στη Θεσσαλονίκη (στο Mega Outlet που βρίσκεται στην Πυλαία), καθώς και ένα κατάστημα The Athlete’s Foot στο Περιστέρι, επίσης τον Ιούνιο. Πάντως, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 σταμάτησε η λειτουργία 5 καταστημάτων αθλητικών ειδών.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το πλάνο σε ό,τι αφορά την λειτουργία της ΑΕΕΑΠ που έχει ιδρύσει ο όμιλος, της Trade Estates. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου ο οποίος θα πραγματοποιήσει σημαντική επένδυση στην ιδρυθησομένη εταιρεία, με ποσοστό που θα ανέλθει τουλάχιστον και πλέον του 50%. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου η Housemarket, θυγατρική του ομίλου Φουρλή, απέκτησε το 50% της SEVAS TEN που δραστηριοποιείται στη διαχείριση ακινήτων.

Στον κλάδο των ακινήτων εντάσσεται τέλος μία ακόμη κίνηση. Τον Ιούλιο αποφασίστηκε η σύναψη εμπορικής συνεργασίας αναφορικά με την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας RECON ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ και τελικώς την απόκτηση από τη Housemarket μέσω της εταιρείας TRADE ESTATES AEEAΠ του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της RECON ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ. Για το σκοπό αυτό καταβλήθηκε ποσό 1,63 εκατ. ευρώ εντός του Ιουλίου, όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση του ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για προκαταβολή που έχει δοθεί για την απόκτηση ενός οικοπέδου, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News